Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Запрошуємо на виставку-присвяту «Солодка справа бджоляра»



У відділі економіко-виробничої літератури Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка з нагоди Дня пасічника розгорнута тематична книжкова виставка «Солодка справа бджоляра».

19 серпня своє професійне свято відзначають пасічники України. Наша країна входить у п'ятірку світових постачальників меду, а в Європі є лідером у цій галузі.

Робота пасічника лише далекій людині від процесу збору меду може здатися простою та невигадливою. Насправді - це кропітка і важка праця, що вимагає пильної уваги й турботи про бджіл.

У книжках і публікаціях в періодиці можна прочитати, як знайти контакт з бджолами, відібрати соти, викачати мед; як необхідно стежити за здоров'ям бджіл, місцем, де вони збирають нектар, загальним станом вуликів. До того ж, тендітні комахи потребують захисту від протягу, вогню, шкідників і хвороб.

Представлені видання розповідають про застосування меду в кулінарії і для лікування багатьох захворювань. Адже мед робить шкіру еластичнішою, допомагає при застуді і надає позитивний ефект при захворюваннях дихальних шляхів. Бджолиний віск застосовується в косметології, сирному і свічковому виробництві. Прополіс використовується в народній медицині. Мед на столі - радість у господі. З ним українці відзначають свята, частують гостей, лікують недуги. Старовинні рецепти медових страв є безцінною реліквією, яку ми маємо берегти для нащадків.

З нагоди Дня пасічника запрошуємо Вас до відділу економіко-виробничої літератури обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка переглянути виставку «Солодка справа бджоляра», присвячену цій дивовижній професії.

Вітаємо всіх представників даної професії! Бажаємо щедрого медозбору, щоб завжди був мед як символ благополуччя і здоров'я!

 

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка