Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Вітаміни на вашому столі



Під такою назвою у відділі економіко-виробничої літератури обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка розгорнута виставка за сторінками періодичних видань приурочена здоровому харчуванню.

Всякий живий організм, в тому числі людський, в процесі життєдіяльності витрачає речовини, що входять до його складу. Ці витрати компенсуються їжею, тільки в такому разі підтримується життя. Більше того, організм що росте, потребує нагромадження цих речовин, що можливо лише при умові, коли надходження їх не перевищуватиме норми. Зрозуміло, що їжа повинна містити всі ті речовини, які входять до складу організму людини. Овочі, фрукти та ягоди є одним з основних джерел забезпечення організму життєво важливими вітамінами.

Вітаміни в харчуванні людини є не тільки фактором запобігання авітамінозу, викликаному відсутністю або недостатнім вмістом відповідного вітаміну в їжі, але є обов'язковою та незамінною складовою частиною раціону, яка забезпечує нормальну життєдіяльність організму. Вони беруть участь у процесі засвоєння організмом інших поживних речовин, сприяють підвищенню опірності організму до різних шкідливих впливів зовнішнього середовища, підвищують працездатність людини.

Саме про це ви можете дізнатись, завітавши у відділ  економіко-виробничої літератури Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка, де розгорнуто цікаву виставку за сторінками періодичних видань, яка поповнить ваші знання про користь овочів та фруктів у здоровому харчуванні.

 

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка