Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Участь у Форумі українських родин



29 червня 2019 року у с.Тишківці на Городенківщині відбувся Форум українських родин, організований управлінням культури, національностей та релігій Івано-Франківської ОДА. У родинне село визначної сім`ї Шухевичів з’їхалися представники відомих родин України, які складають гордість і славу нашої держави. У рамках форуму була проведена Всеукраїнська науково-практична конференція «Родини в суспільному і національно-культурному просторі України і світу: історія і сучасність», в якій взяли участь директор обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І.Франка Людмила Бабій та заступник директора Галина Горбань.

На відкритті Форуму з великою приємністю начальник управління культури, національностей та релігій ОДА Володимир Федорак представив поважних гостей свята - представників родин Шухевичів, Бандер, Грушевських, Трильовських, Окуневських, Кисілевських, Івасюків, Стефаників, Романюків, Скориків, Цісиків, Бачинських, Гуриків, Сухомлинських, Книшуків, Гораків, Струтинських та інших.

З вітальним словом перед присутніми виступили в. о. голови облдержадміністрації Марія Савка, заступник голови обласної ради Сергій Басараб, голова оргкомітету народний депутат України Анатолій Матвієнко.

Про необхідність зберігати духовну спадщину предків та виховувати молодь у дусі патріотизму говорили син Романа Шухевича - Юрій Шухевич та представник цієї славної родини пані Марія Шухевич.

Учасники Форуму відвідали новостворений музей Резиденції родини Шухевичів.

Конференція була присвячена 170-літтю від дня народження видатного українського етнографа Володимира Шухевича. У ній взяли участь провідні науковці Івано-Франківська, Києва, Львова, Тернополя, Луцька, Херсона.

На засіданні секції «Сім'я і родина: науково-педагогічні традиції виховання» директор бібліотеки Людмила Бабій виступила з доповіддю «Збереження родинних цінностей через призму проектної діяльності Івано-Франківської ОУНБ ім. І.Франка». Йшлося, зокрема, про реалізацію бібліотечного проекту «Без сім'ї і свого роду нема нації, народу», спрямованого на виховання національної ідентичності у користувачів бібліотеки, поваги до своїх витоків та сімейних скарбів через організацію зустрічей з цікавими творчими родинами та презентацію нової книжки «Вакації у Дзядзя», яка зібрала численних представників родини Теофіля Кисілевського. 

Заступник директора Галина Горбань представила присутнім виступ на тему «Популяризація славних постатей родини Шухевичів в Івано-Франківській обласній бібліотеці ім. І.Франка», у якій розкрила форми бібліотечної роботи з питань ознайомлення відвідувачів з життям і діяльністю відомого етнографа Володимира Шухевича та генерала УПА Романа Шухевича через проведення презентацій нових видань, організації книжкових виставок, висвітлення інформації в Інтернеті та ЗМІ.

Учасникам Форуму була представлена розгорнута книжково-ілюстративна виставка «Благословенна будь родина, що твориш вічність і життя» з фондів Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І.Франка, Городенківської районної бібліотеки та її Тишківської філії.

Усі бажаючі завітали на концерт за участю народного артиста України Василя Зінкевича, артистів Київського Національного театру оперети, івано-франківського гурту «Полюс», народних сімейних колективів області.

Світлини

 

 

Оновлено 22-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка