Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Вітаємо архітекторів з професійним святом!



З нагоди Дня архітектури України відділ літератури з питань мистецтва Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка розгорнув книжкову виставку-експедицію «Архітектура – літопис світу в просторі і часі».

1 липня - День архітектури України.

Це свято творчої професії, засноване в 1995 році і покликане слугувати законам гармонії. Від таланту і професіоналізму архітекторів залежить не тільки комфорт і зручність проживання громадян. Архітектори створюють атмосферу міст, красою і неординарністю яких будуть захоплюватися нащадки.

Архітектура України має багато граней і стилів. Історія будівництва налічує тисячоліття - це «кам'яний літопис», що відображає злети і падіння, війни і періоди духовного зростання від давнини до нашої сучасності. Проте в кількості і неповторності шкіл, епох і стилів архітектура унікальна.  

Найбільшу цінність Івано-Франківської області становлять дерев'яні храми 16-20 століть. Вони вражають своєю неповторною архітектурою.

Сучасні архітектори активно працюють, втілюють в реальність свої сміливі ідеї, використовують новітні технології та оригінальні конструкторські рішення.

Щиро вітаємо всіх працівників архітектурної галузі із професійним святом. Бажаємо подальших творчих успіхів, натхнення, реалізації нових проектів!    

Запрошуємо на перегляд книжкової виставки «Архітектура - літопис світу в просторі і часі», підготовленої до Дня архітектури України. До уваги читачів представлені книги та публікації з фондів відділу літератури з питань мистецтва, які розкривають питання історії  пам'яток українського зодчества, розвитку дизайну, з питань методології  роботи архітекторів та   основ сучасного містобудування.

 

 

 

 

 

Оновлено 25-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка