Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Круглий стіл до Дня Конституції України



24 червня 2019 р. в Центрі правової інформації обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка спільно з Головним територіальним управлінням юстиції в Івано-Франківській області проведено круглий стіл на тему «Конституційні права громадян України» з нагоди 23-ої річниці прийняття Конституції України.

Прийняття Конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність, стало важливим кроком у забезпеченні прав людини та громадянина, сприяло подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені.

Цей захід став майданчиком зацікавленої та жвавої дискусії присутніх, оскільки Конституція України як основний закон держави, маючи славну історію - від першої Конституції Пилипа Орлика й до сьогодення, - завжди перебуває у центрі уваги суспільства, а отже, потребує обговорення з різних питань.

В обговоренні взяли участь: спеціалісти Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області Лілія Кружинська та Ірина Круцик, заступник директора ОУНБ ім. І. Франка Галина Горбань, працівники бібліотеки.

Фахівці зупинились на питаннях, які найчастіше турбують людей під час виборів, а саме, як проголосувати на позачергових виборах Верховної Ради України 21 липня 2019 року, як навчитися користуватися своїми правами та захищати їх у разі порушення.

Ще раз обговорили проект Мін'юсту «Я МАЮ ПРАВО», який навчає громадян користуватися своїми правами та захищати їх у разі порушення.      Учасники заходу ознайомились з книжково-ілюстративною виставкою-подією «Конституція - основа демократії» з фондів загального читального залу та Центру правової інформації обласної бібліотеки, а також з новими інформаційними матеріалами Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області.

 

 

 

Оновлено 28-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка