Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

ПРОВЕДЕННЯ КРУГЛОГО СТОЛУ З БІБЛІОТЕКАРЯМИ ОТГ



20 червня 2019 р. на базі публічної бібліотеки Космацької ОТГ відбулося засідання круглого столу «Бібліотеки ОТГ: форми взаємодії з місцевою владою та ЦРБ» з бібліотекарями ОТГ м. Коломия, Косівського, Коломийського та Надвірнянського районів.

Учасників заходу гостинно зустріли директор Космацької публічної бібліотеки Марія Поляк та колектив працівників бібліотек ОТГ.

Організатор навчального заходу - обласна універсальна наукова бібліотека ім. І. Франка. Директор бібліотеки Людмила Бабій привітала учасників і відзначила роль бібліотек в об'єднаних територіальних громадах. Акцентувала увагу на дипломатичній співпраці з місцевою владою та розповіла про позитивний для нас досвід бібліотечних закладів Республіки Польща в умовах проведення децентралізації, про використання потенціалу ОУНБ та центральних районних бібліотек.

Обмін досвідом перейшов в активну дискусію щодо можливостей та проблем створення публічних бібліотек в ОТГ, напрямків роботи, які повинні виконувати такі установи: обробка літератури для всіх бібліотек громади, облік та комплектування, статистична та електронна звітність за всі книгозбірні ОТГ. Директор ОУНБ Людмила Бабій розповіла про основні етапи створення публічної бібліотеки ОТГ з філіями.

Запрошений на засідання круглого столу голова Космацької ОТГ Дмитро Бербеничук повідомив про поступове відновлення інфраструктури громади: загалом 32 об'єкти, на які виділяються кошти як з бюджету ОТГ, так і дотаційні: завершення довгобуду ще з радянських часів ЗОШ I-III ст., капітальний ремонт будинку культури, в т.ч. бібліотеки, добудований садочок, продовжує діяти школа мистецтв та спортивна, будується стадіон зі штучним покриттям та велике футбольне поле зі спецбудівлями, ігрові майданчики та ін., поділився планами на майбутнє.

У роботі круглого столу взяла участь директор публічної бібліотеки Тлумацької міської ради Мар'яна Пісак, яка поділилася своїм досвідом створення такого закладу та його діяльністю.

На засідання круглого столу також завітала волонтер корпусу миру Джанетт Вінн.

Для учасників заходу була проведена година народознавства «Наш край такий багатий на красу», ведуча якої - художній керівник будинку культури с. Прокурава Любов Коновалова. В програмі заходу: зустріч і презентація книг краєзнавця, природолюба, поета, народного філософа, коренепласта Михайла Дідишина, майстер-клас майстрині Галини Луцяк з виготовлення брендів Космача - писанок та виробів з сиру, виступи аматорів будинку культури.

Світлини

 

 

 

 

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка