Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

1939-1945. Ніколи знову



22 червня – День скорботи і вшанування пам’яті жертв Другої світової війни, яка забрала життя кожного п’ятого українця. Цій сумній події приурочено відкриття книжкової виставки „1939-1945. Ніколи знову” у відділі абонементу обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка.

У цей скорботний день усі ми  низько вклоняємося тим, кому випала доля на власні очі побачити жахіття тієї страшної війни. Наш священний обов'язок - навіки зберегти пам'ять про героїв, що стали жертвою смертельних жорен нацизму. Життєписи цих людей - уроки істинної мужності та патріотизму для сучасників. Одним із таких життєписів є новий роман, яким поповнився бібліотечний фонд - „Татуювальник Аушвіцу" Гізер Морріс . Це - неймовірний документ, який з'явився майже через 80 років після подій, котрі в ньому описані, ще раз нагадуючи нам, що багато таких історій назавжди залишаються нерозказаними.

Сьогодні, потерпаючи від кривавої військової агресії на сході країни, ми особливо гостро усвідомлюємо ціну свободи, миру та безпеки. Кращі сини і доньки українського народу знову зі зброєю в руках захищають наші кордони, наш демократичний вибір. Про це - у новій книзі тележурналістки Наталі Нагорної „Повернутися з війни", одним із меседжів якої є проникливі слова: „...солдатам розказують, як воювати, але чомусь не пишуть, як припинити та жити далі. Без примар, спогадів та нічних жахіть".

Запрошуємо до бібліотеки всіх, кого зацікавили анонсовані книги: вони представлені на виставці, приуроченій Дню скорботи і вшанування пам'яті жертв війни.

Вічна слава і шана усім, 

хто боровся і продовжує боротися за мир в Україні!

 

 

 

 

 

 

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка