Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

НАВЧАННЯ МОЛОДИХ БІБЛІОТЕКАРІВ ОБЛАСТІ



11 червня 2019 р. в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбувся навчальний захід – обласна профстудія «Бібліотеки ОТГ: нові функції, нові послуги» для молодих бібліотечних працівників (стаж роботи до 3-х років).

Профстудію відкрила директор ОУНБ ім. І. Франка Людмила Бабій, яка привітала учасників і відзначила значну роль бібліотек в умовах децентралізації, акцентувала увагу на співпраці бібліотекарів з органами місцевого самоврядування та мешканцями населених пунктів. Наголосила, що імідж сучасної бібліотеки залежить від ініціативності та активності бібліотекаря, участі в проектній діяльності та висвітленні своєї роботи в ЗМІ та соцмережах.

Голова обласного відділення УБА, заступник директора ОУНБ ім. І. Франка Галина Горбань розповіла про роль Української бібліотечної асоціації та організовані нею різноманітні заходи, що сприяють професійному зростанню бібліотекарів. Зокрема, це щорічна школа молодого бібліотекаря, конкурси та проекти, які надають можливість не тільки фахового спілкування, але й генерують цікаві та оригінальні ідеї для реалізації в своїх закладах.

Завідувачі структурних підрозділів ОУНБ ім. І. Франка надали детальні консультації згідно своїх напрямків роботи: обробка літератури, ведення та оформлення каталогів і картотек згідно УДК, ведення сумарних та інвентарних книг, оформлення актів про прийом та списання літератури, вивчення та збереження бібліотечного фонду, новітні електронні послуги сучасної книгозбірні, популяризація краєзнавчих ресурсів, систематизація та збереження етнографічних скарбів нашого краю, методика залучення читачів та роль соціологічних досліджень у вивченні запитів і потреб як реальних, так і потенційних користувачів, інноваційні форми та методи соціокультурної діяльності публічних бібліотек, інформаційні потреби читачів з питань соціальної роботи та розвитку туризму, можливості сучасної бібліотеки у сфері популяризації мистецтва, зміна формату діяльності установи відповідно до потреб громади та використання періодичних видань в практиці своєї роботи.

На завершення учасники профстудії поділилися своїми враженнями від навчання та висловили бажання втілювати надані поради та рекомендації у практику роботи своїх бібліотек.

Світлини

 

 

Оновлено 24-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка