Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

З любов’ю до книги та з повагою до її творців



У відділі краєзнавчої літератури Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І.Франка розгорнута ілюстрована книжкова виставка, присвячена 79-літтю з часу заснування головної книгозбірні Прикарпаття.

Обласна універсальна наукова бібліотека ім. І. Франка - одна з провідних інформаційних і культурно-просвітницьких установ Прикарпаття, депозитарій краєзнавчих видань, науково-методичний та координаційний центр для бібліотек області.

Заснована книгозбірня 8 травня 1940 р. як Станіславська державна обласна бібліотека для дорослих. Очолив її педагог, краєзнавець і книголюб, людина трагічної долі Василь Пашницький.

Бібліотека завжди була і залишається затишним осередком, який завжди зустрічає своїх читачів добрим словом і гарною книгою.

Сьогодні обласна універсальна наукова бібліотека ім. І. Франка - це храм науки і освіти, духовності і естетичної насолоди. Саме тут кожен може наблизитись до скарбів світової думки, знайти інтелектуальну поживу для душі, піднятися над буденністю чи поринути у віртуальний світ Інтернету.

Ми працюємо для читача і в день народження бібліотеки ласкаво запрошуємо своїх партнерів, друзів, користувачів для ознайомлення зі святковою книжковою виставкою.

На ній особливої уваги заслуговують краєзнавчі видання, підготовлені працівниками обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка: бібліографічні покажчики «Володимир Морозюк: «Болить мене історія», «Володимир Великочий: «Пізнаваймо світ», «Тарас Мельничук: «А суть у тім, що я громадянин», «ЗУНР: історія, постаті, чин», «Широкий світ малої батьківщини», «Історико-краєзнавчому об'єднанню «Моє місто» - 10 років», «Прикарпатський вісник НТШ. Число (2008-2018), Пульс (2008-2017), Думка (2008-2018)» - систематичний покажчик змісту, виданий до 10-ліття часопису.

На виставці також представлені книги авторів, які цьогоріч подарували нам свої праці. Перед Вами - безцінний доробок визначних особистостей Івано-Франківщини: науковців та краєзнавців Івана Монолатія, Богдана Гавриліва, Андрія Королька, Володимира Клапчука, Мирослава Габорака, Любов Соловки, Миколи Лесюка, Івана Драбчука, письменників Євгена Барана, Ярослава Ткачівського, Василя Бабія, Ольги Деркачової, Оксани Кузів, Світлани Бреславської, Володимира Качкана, Неоніли Стефурак та багатьох інших.

 

Колектив бібліотеки щиро вдячний тим, хто любить та цінує книгу і дарує її читачам. Ці видання збагачують фонди як ОУНБ ім. І. Франка, так і бібліотек області та є доступними широкому колу користувачів.

Тож усіх краян запрошуємо завітати до обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка для ближчого знайомства з новими краєзнавчими надходженнями до фондів нашої книгозбірні.

 

Оновлено 23-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка