Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Великдень. День, що належить вічності



З нагоди Світлого празника Воскресіння Христа відділ абонементу обласної наукової бібліотеки ім. І. Франка пропонує своїм читачам Великодню святочну книжкову виставку, яка духовно збагатить кожного.

Ось і збіг час Великого посту. Дні стали довші і природа весело перегукується пташиним щебетом та простягає до сонця гілочки з молодими зеленими пагонами. Земля обновилася. Усе довкола стало зовсім іншим. Бо наблизився «празник празників» - Христове Воскресіння - найбільше свято для всіх на світі християн! В Україні воно має ще одну назву - Великдень, що означає великий та величний день. День, що належить вічності.

Дуже гарно, з душею, щиро описав Христове Воскресіння Ярема Гоян у своїй книжці «Світло з неба». Ось рядки з його книжки: «Чи є що в світі гарніше за Великодній світанок! Незрадлива сила вступає в кожного, хто зустріне його. Дзвони над селом не дзвонять, а виспівують на весь світ велику радість: Христос Воскрес! Село не спить - воно ж бо чекало цієї радості.

З уст в уста передається щаслива вість: «Христос Воскрес! - Воістину Воскрес!» І чує земля цю християнську радість та й тішиться у весняному розвої разом з людьми.

Яка це добра і світла година, коли село йде на Великдень до церкви! А церква і довкола церкви - мов великий живий квітник. Люди прийшли посвятити паску. Село стоїть у всій своїй одвічній красі, душевній просвітленості. Рід коло роду, як з давніх-давніх часів - усе тут, на одному місці.

Ми - християни. Один у нас Бог, і однією, нероздільною любов'ю славімо Його, бо він благословляє нас на взаємну християнську любов і милосердя, одна Україна у нас, яка нині воскресає, і для якої на світі живемо, бо ми - її діти».

Цю книгу та багато інших, які висвітлюють тему Великодніх свят, ви знайдете у відділі абонементу ОУНБ ім. І. Франка на святочній виставці «Великдень. День, що належить вічності». Приходьте, переглядайте і читайте книги, сповнені віри, надії, любові. Бажаємо, щоб Ваше життя було чистим, як Святий Благодатний вогонь, щедрим як запашна  Великодня паска, яскравим, як колоритна  українська писанка. І нехай Воскреслий Ісус надасть нам сили перебороти труднощі, які випали на долю  України.

Христос Воскрес!

Воістину Воскрес!

 

Оновлено 25-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка