Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

«РИНОК ПРАЦІ В УКРАЇНІ»



У відділі економіко-виробничої літератури Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка представлена тематична книжкова виставка «Ринок праці в Україні».

Ринок праці є найбільш складним елементом ринкової економіки, в процесі функціонування якого переплітаються інтереси робітника та роботодавця, щодо визначення ціни праці та умов функціонування, а також відображаються практично всі соціально - економічні процеси, що відбуваються в державі.

Сучасну ситуацію на ринку праці України вчені та дослідники вважають кризовою і такою, що продукує трудову бідність, зниження економічної активності працездатного населення, розширення вимушеної праці, розшарування населення на соціально-вразливі групи, неузгодженість із ринком освітніх послуг, і, відповідно, зниження якості трудового потенціалу та мотивації до продуктивної діяльності.

Саме тому, особливої актуальності набувають проблеми ефективної зайнятості населення, створення ринку робочої сили, запобігання масового безробіття та міграції населення, які потребують постійного аналізу та моніторингу.

Запрошуємо всіх бажаючих до обласної книгозбірні для більш детального ознайомлення з тематичною книжковою виставкою «Ринок праці в Україні», де представлені книги та періодичні видання, зокрема, «Україна: аспекти праці», «Демографія та соціальна економіка», «Регіональна економіка», «Економіка. Фінанси. Право», «Маркетинг в Україні», «Вісник Київського інституту бізнесу і технологій».

 

 

 

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка