Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Обласна бібліотека вшановує Станіслава Вінценза



12 квітня 2019 р. працівники обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка взяли участь у презентації збірника матеріалів «Гуцульщина у світобаченні Станіслава Вінценза», яка відбулася у Коломийській центральній районній бібліотеці.

У листопаді минулого року обласна бібліотека організувала і провела науково-теоретичну конференцію з міжнародною участю, присвячену 130-річчю від дня народження Станіслава Вінценза. Результатом цього став виданий бібліотекою збірник матеріалів конференції, який і презентували в Коломийській ЦРБ, адже саме на Коломийщині народився відомий співець гуцульського краю, письменник Станіслав Вінценз.

Презентували збірник директор коломийської бібліотеки Наталія Тарновецька, заступник директора ОУНБ ім. І. Франка Галина Горбань, голова обласного осередку НСПУ, літературний критик Євген Баран, коломийський літературознавець Микола Васильчук та завідувач відділу краєзнавчої літератури обласної книгозбірні Оксана Шаран. Вони ознайомили гостей презентації з віхами життя та творчості найбільшого гуцула серед поляків і поляка серед гуцулів Станіслава Вінценза, книга якого «На високій полонині» ввела Гуцульщину у контекст світової культури, наголосили на важливості презентованого збірника, що дає змогу глибше пізнати на сьогодні ще мало досліджену постать письменника, розповіли про розмаїття заходів, спрямованих на популяризацію його творчості.

 

Світлини

 

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка