Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Вектори життя Василя Мойсишина: вчений, поет, громадський діяч



У відділі краєзнавчої літератури розгорнуто ювілейну книжкову виставку, присвячену дуже відомій людині нашого краю, доктору технічних наук, професору, академіку Української нафтогазової академії, голові Івано-Франківського обласного осередку НТШ, поету Василю Мойсишину.

Народився він у шахтарському місті Суходільськ Луганської області. Дитинство та шкільні роки пройшли на Прикарпатті, в м. Калуші. Навчався на механіко-математичному факультеті Київського державного університету ім. Тараса Шевченка. Працював інженером, старшим науковим працівником науково-дослідного сектору Івано-Франківського інституту нафти і газу. Тепер - завідувач кафедри вищої математики цього вишу.

Василь Мойсишин опублікував понад 200 наукових та навчально-методичних робіт, серед яких 10 книжок, три інструктивні документи. Крім цього, у своєму доробку має наукове відкриття в царині геомеханіки, за яке нагороджений срібною медаллю ім. Петра Капіци.

Василь Михайлович входить до складу секції гірничої справи Комітету з Державних премій України в галузі науки і техніки, експертної ради державної акредитаційної комісії України з розробки корисних копалин і металургії, спеціалізованої вченої ради із захисту кандидатських і докторських дисертацій, редколегії 4 наукових журналів. Попри наукову і викладацьку роботу, він ще очолює Івано-Франківський осередок Наукового товариства ім. Т. Шевченка та його механіко-математичну комісію. Засновник і головний редактор журналу «Прикарпатський вісник НТШ». А ще він є автором 3 поетичних збірок «Тірас», «Бескид» та «Коло», біля тридцяти публіцистичних статей. Один із засновників «Клубу спортивного туризму ВАТРА-ІФНТУНГ».

Детальніше дізнатись про різносторонність творчої особистості Василя Мойсишина його життєвий, науковий та творчий шлях, прочитати його поетичні збірки, ви зможете на книжковій виставці у відділі краєзнавчої літератури «Вектори життя Василя Мойсишина: вчений, поет, громадський діяч». На ній представлені наукові праці, публікації в наукових та літературних часописах, збірки поезій. Він є членом Національної спілки письменників України. Окремі його поезії покладені на музику.

Колектив обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка щиро вітає ювіляра. Бажаємо міцного здоров'я, щастя, благополуччя та всіх земних благ. А зацікавлених запрошуємо до обласної книгозбірні для знайомства з книжковою виставкою, яка розкриває напрацювання вченого та матеріали, що допоможуть Вам більше дізнатися про нашого видатного краянина.

 

Оновлено 28-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка