Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Вітаємо Петра Михайловича Чоловського з ювілеєм!



Цими днями святкує свій 75-літній ювілей відомий митець, заслужений працівник культури України, доцент Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Петро Михайлович Чоловський. В дарунок ювіляру у відділі літератури з питань мистецтва Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка розгорнуто книжкову виставку «Шляхами пошуків і звершень Петра Чоловського».

Народився Петро Чоловський 3 квітня 1944 року у селі Хотінь, що на Івано-Франківщині.  Батьки та брат з сестрами ще змалку залучали його до співу в сімейному ансамблі.

Щоб професійно займатися музикою вступив на навчався до Івано-Франківського музичного училища імені Дениса Січинського, згодом до педагогічного інституту імені Василя Стефаника, по закінченні якого залишився працювати асистентом теоретико-інструментальної кафедри музично-педагогічного факультету. Нині Петро Михайлович - доцент Інституту мистецтв Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

Петро Чоловський обдарований Богом багатьма талантами. Є автором численних обробок та перекладів народних пісень, колядок, щедрівок.   Відомий як керівник та учасник багатьох чоловічих ансамблевих колективів - вокального ансамблю Калуського районного будинку культури, квартету «Легінь», квартету «Коло», ансамблю «Обрій», мішаного хору обласного товариства «Лемківщина» - «Бескид», а також камерного хору «Кредо» (катедрального собору Святого Воскресіння) та муніципального хору «Галицькі передзвони».

Петро Михайлович - бажаний гість на численних сценах області, України, зарубіжжя. Творча співпраця єднає його з багатьма професійними митцями, композиторами, поетами, режисерами і виконавцями. За високий художній рівень, оригінальний репертуар, професійну майстерність нагороджений почесними відзнаками.

Колектив Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Івана Франка щиро вітає ювіляра з днем народження та бажає йому міцного здоров'я, Божого благословення, творчого натхнення на многії та благії літа.

А шанувальників творчості Петра Чоловського гостинно запрошуємо до обласної книгозбірні на перегляд ювілейної книжкової виставки «Шляхами пошуків і звершень Петра Чоловського», яка розкриває життєву дорогу і творчий доробок маестро.

 

 

Оновлено 23-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка