Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Участь в обласному семінарі керівників туристсько-краєзнавчих гуртків



20 березня в Івано-Франківському обласному державному центру туризму і краєзнавства учнівської молоді відбувся обласний семінар керівників туристсько-краєзнавчих гуртків на тему «Пошуково-дослідницька діяльність в дитячих творчих об’єднаннях туристсько-краєзнавчого напряму як складова національно-патріотичного виховання учнівської молоді».

Метою семінару було розкрити сутнісний зміст туристсько-краєзнавчої діяльності у закладі освіти як об'єктивної потреби поєднання освітнього процесу з актуальними питаннями сьогодення, культурно-духовним розвитком молодого покоління, підготовкою вихованців гуртків до суспільно-корисної роботи і трудової діяльності.

Перед учасниками обласного семінару виступили начальник відділу позашкільної освіти та роботи з інтернат ними закладами департаменту освіти, науки та молодіжної політики ОДА І.Опалко, директор ОДЦТКУМ М. Косило, кандидат філософських наук В.Сабадуха, директор обласного дитячо-юнацького пластового центру С.Корчинський, заступник директора Івано-Франківського музею визвольної боротьби ім. С.Бандери.  

Виступаючі ознайомили керівників гуртків з інноваційними формами і методами роботи, які сприяють комплексному формуванню компетентностей у вихованців дитячих об'єднань туристсько-краєзнавчого та військово-патріотичного напрямів позашкільної освіти.

У своєму виступі заступник директора ОУНБ ім. І.Франка Г.Горбань розповіла про використання інтерактивних технологій в бібліотечній справі та можливості використання бібліотечного краєзнавства у позашкільній освіті. Вона закликала присутніх активно співпрацювати з бібліотечними закладами на місцях, де накопичено чималий краєзнавчий матеріал, та представила краєзнавчі інтернет-ресурси, створені бібліотечними працівниками України та Івано-Франківської області, зокрема й обласної книгозбірні.

Керівники гуртків з інтересом ознайомилися з виставкою нових краєзнавчих видань з фондів відділу краєзнавчої літератури обласної бібліотеки.

Світлини

Оновлено 25-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка