Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

ІТ-навчання у бібліотеці



20 березня 2019 р. у відділі інформаційних технологій та електронних ресурсів обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка для працівників шкільних бібліотек Івано-Франківщини було проведено навчально-тематичні тренінги на тему: „Електронні ресурси бібліотек, глобальна мережа Інтернет, соціальні мережі на допомогу бібліотечним працівникам та користувачам”.

Щоб бути затребуваними, якісно функціонувати, бібліотеки мають змінюватися залежно від вимог часу, потреб суспільства, громади, підвищувати соціальну значущість запроваджувати нові форми роботи, використовувати новітні технології, знаходити підтримку і взаєморозуміння з владою, громадою, партнерами.

З активним впровадженням комп'ютерних технологій змінюється і роль та значення бібліотечного працівника, який повинен стати посередником між читачем та носієм інформації, має прищеплювати читачеві навички інформаційної культури та оперативно задовольняти всі його інформаційні запити. Для якісного виконання всіх цих функцій перед бібліотекарями постає необхідність освоєння нових знань та вмінь, що і є метою проведення навчально-інформаційних міні-тренінгів.

У ході навчання завідувач ВІТ та ЕР засобів інформації О. Люба надала консультації щодо використання у практиці роботи власних електронних ресурсів ОУНБ ім. І.Франка, ресурсів мережі Інтернет, продемонструвала сучасні Інтернет-сервіси корисні для використання у бібліотечній справі, можливість популяризації діяльності та послуг своїх бібліотек через соціальні мережі та наголосила на необхідності створення власних електронних ресурсів, блогів, що в майбутньому забезпечить конкурентоспроможність бібліотеки та компетентність самого бібліотекаря. Учасники тренінгу отримали фахові поради щодо створення інформаційних електронних продуктів відповідно до потреб користувачів та з використанням новітніх технологій.

Зрозуміло одне, щоб залишатися не тільки потрібними, але й життєво необхідними для своїх користувачів бібліотечні установи повинні знаходитися в процесі постійного розвитку, технічного удосконалення, шукати і знаходити своє місце в інформаційному просторі країни, області, району, міста чи села.

Світлини

Оновлено 28-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка