Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Краса – могутня сила, яка здатна врятувати світ



14 березня 2019 року в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка в рамках засідання Інтелектуального Клубу творчих особистостей «Галицькі кмітливці» відбулася творча зустріч з Наталією Василівною Когуч – директором Центру професійно-технічної освіти № 1 м. Івано-Франківська, «Кращим творцем промислових зразків, 2017».

Засідання розпочала директор обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка Людмила Василівна Бабій, яка ознайомила присутніх з роботою та досягненнями Інтелект-клубу «Галицькі кмітливці», що діє при книгозбірні, а також представила присутнім гостю - Когуч Наталію Василівну.

Зокрема, вона відмітила, що уродженка м. Бурштина Галицького району Івано-Франківської області Наталія Василівна, спочатку обравши фах вчителя хімії, пізніше здобула другу вищу освіту у Державному вищому навчальному закладі «Університет менеджменту освіти», за спеціалізацією управління навчальним закладом.

З квітня 2003 року пов'язала свою трудову діяльність з Центром професійно-технічної освіти № 1 - спочатку викладач хімії, пізніше заступник директора з навчально-виховної роботи, а згодом і директор цього навчального закладу.

За допомогою мультимедійної презентації Когуч Н. В. представила навчальний заклад, ознайомила з викладачами і студентами, можливостями для навчання та розвитку особистих талантів.

Під час навчання у Центрі учні проходять всі етапи виготовлення одягу - від створення моделей до їх декорування, де у спритних руках звичайний клаптик тканини перетворюється у неповторний витвір мистецтва. Навчальний заклад готує справжніх майстрів індустрії моди, образ яких довершують перукарі, візажисти, манікюрниці, а також адміністратори салонів краси, ательє з ремонту і пошиття одягу, перукарень, офісів, готелів і ресторанів.

У своєму виступі заступник директора Галина Богданівна Олійник відмітила, що матеріально-технічна база є невід'ємним компонентом розвитку Центру із застосуванням сучасного модифікованого обладнання, яке відзначається високою швидкістю, низьким рівнем шуму, мінімальною вібрацією та простотою обслуговування. Завдяки цьому швидко та якісно виготовляються вироби у швейних майстернях навчального закладу, Вона зауважила, що молоді швачки допомагають нашим бійцям в зоні АТО з пошиттям одягу. А також звернула увагу на виставку учнівських робіт, яка була розгорнута для усіх присутніх.

Справжнім відкриттям для гостей стала демонстрація колекцій одягу театру-студії «Стиль і мода» (керівник Скрипка Наталія Михайлівна). Глядачі мали змогу побачити колекцію модного верхнього весняного одягу, легкі літні наряди та сучасний український костюм з елементами автентичної народної вишивки. Усі моделі були виконані самими учнями з високою майстерністю, смаком та почуттям прекрасного.

Голова обласної громадської організації Товариства винахідників і раціоналізаторів України Богдан Іванович Середюк у своєму виступі зазначив, що приємно бачити нашу талановиту, креативну та творчу молодь. Адже колекції одягу, які створюються в стінах училища, захищені 11 патентами України на промислові зразки (6 патентів на колекцію суконь з використанням вишивки стрічками і 4 - на колекцію одягу для працівників готельно-туристичного комплексу «Буковель»). В перспективі - розробка колекції одягу для працівників художнього музею.

Президент ГО СНІО України Лідія Михайлівна Шляхтич побажала Н.В.Когуч подальших успіхів у професійній сфері, а також подякувала колективу ОУНБ ім. І. Франка за вдало організований захід.

Зі словами захоплення роботою колективу викладачів і учнів ЦПТО  виступив професор кафедри дизайну і теорії мистецтва Інституту мистецтва ПНУ ім. В. Стефаника, заслужений діяч мистецтв України Б. І. Губаль, який відмітив, що презентовані вишукані речі з етномотивами осучаснюють одяг, вдало поєднуючи кольори у виробах.

Цікавим завершенням заходу став показ колекції молодіжного святкового одягу під керівництвом старшого викладача кафедри дизайну і теорії ПНУ ім. В. Стефаника п. Світлани Повшик та її вихованців. Колишні студенти ЦПТО № 1 Марія Дзіворонюк та Олеся Безверхів презентували авторські колекції «Чічері» , «Метаморфози» та «Калинові». Моделями виступили студенти кафедри: Діана Бойко, Вікторія Воронкова, Анастасія Попова, Олена Пасічник, Таня Кобра, Ксенія Зінич.

На завершення засідання Богдан Іванович Середюк вручив Наталії Василівній Когуч Диплом дійсного члена Інтелект-Клубу «Галицькі кмітливці» та щорічний каталог найвагоміших винаходів, корисних моделей, промислових зразків і раціоналізаторських пропозицій «Інтелектуальний продукт вчених, винахідників і раціоналізаторів Прикарпаття», випуск 9.

 

Дякуємо усім присутнім за гучні оплески та позитивні емоції.

Світлини

Оновлено 24-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка