Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Презентація автобіографії Соми Морґенштерна



13 березня 2019 року у відділі літератури іноземними мовами Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка відбулась презентація автобіографії Соми Морґенштерна «В інші часи. Юні літа у Східній Галичині» у перекладі відомої поетеси та перекладачки Галини Петросаняк.

Сома Морґенштерн - відомий письменник, журналіст, музичний критик - народився у 1890 році на Тернопільщині. І саме сільське середовище Поділля кінця ХІХ - початку ХХ століття, а також життя Тернополя ХХ століття стали тлом його автобіографії. «Це дивовижні історії з життя селян - євреїв та українців; подібні ми чули від своїх бабусь. Усе це, підсилене світлом особистості Автора, не просто інформує й розважає, але й неабияк збагачує», - зазначає у своїй передмові до книги Галина Петросаняк. Безперечний талант автора, його феноменальна пам'ять, увага до деталей та почуття гумору роблять презентоване видання цінним та цікавим не тільки для істориків і краєзнавців, але й для широкого кола читачів.

Присутні на зустрічі гості приєднались до обговорення книги, зазначаючи при цьому важливість таких перекладів для українського читача. Після офіційної частини презентації всі учасники мали змогу обмінятися думками та поспілкуватися у неформальній обстановці, а також взяти участь у автограф-сесії з перекладачкою Галиною Петросаняк.

              

Оновлено 16-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка