Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Презентація книги львів’янки Анни Хоми



7 лютого 2019 року в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбулася презентація книги львівської письменниці Анни Хоми «Терези».

Директор бібліотеки Людмила Бабій представила присутнім нашу гостю та передала слово модератору презентації Ользі Деркачовій, українській письменниці, доктору філологічних наук, професору кафедри педагогіки початкової освіти Педагогічного факультету Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, члену Національної спілки письменників України.

Відповідаючи на запитання як модератора презентації, так і присутніх на дійстві, Анна Хома розповіла про те, що назва роману «Терези» відсилає читача до богині, що визначає міру правосуддя. Три герої роману мають стосунок до однієї таємниці, яка не дає їм жити. В когось вона виявляє себе у снах, інших наздоганяє подіями, які несуть у собі ту міру правосуддя, що її відмірює кожному з нас ця богиня.

Маючи медичну освіту і будучи психологом, авторка використовує та навіть демонструє це в своїх текстах. Невипадково її новий роман є психологічним детективом з елементами містики, а дія відбувається у медичному середовищі. Твір захоплює читачів переплетінням кількох детективних сюжетних ліній. Її героїня Олеся прокидається зранку у ванній кімнаті на підлозі в калюжі води. Дівчина не пам'ятає, що сталося. Її мучать нічні кошмари, в яких вона тікає від страхітливих монстрів у лісі.

Одночасно студент п'ятого курсу медуніверситету Максим приходить працевлаштовуватися на фармацевтичну фірму «Конвалія» і дізнається, що вранці на складі знайшли повішеним керівника зміни Олексія, його колишнього найкращого друга. Максим не вірить у самогубство Олексія й починає розслідування, не підозрюючи, до яких моторошних відкриттів воно приведе.

Зворушлива життєва історія, з одного боку, і містичний детектив з другого, тримають в напрузі до останніх сторінок. Творча манера письменниці відзначається глибоким психологізмом в розкритті персонажів, тонким самобутнім гумором та вмінням чудово закрутити інтригу.

Привітали Анну Хому з виходом нового роману - дипломанта Міжнародного конкурсу «Коронація слова 2018» - у своїх виступах голова обласної організації Національної спілки письменників України літературний критик Євген Баран та письменник Василь Бабій.

Анна Хома щиро подякувала гостям презентації за теплі слова та за високу оцінку її творчості.

Учасники зустрічі мали змогу придбати видання з автографом гості обласної бібліотеки, читачам якої вона подарувала примірник свого твору.

 Біографічна довідка

 Анна Хома (Харчевська) - відома українська письменниця, медик та психолог. Майбутня письменниця народилась 1 березня 1976 р. поблизу Москви в родині військового. Батьки письменниці походять з Самбірщини Львівської області. Сама ж Анна з самого дитинства проживає у Львові, який вважає одним з найкращих міст на Землі.

За освітою Анна - бакалавр медицини (закінчила Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького у 1998 році). У 2005 році закінчила також Дрогобицький державний педагогічний університет імені Івана Франка та здобула освіту соціального педагога та психолога.

Почала писати ще в дитинстві, улюбленим предметом у школі була українська література, а улюбленим завданням - твір на вільну тему. Бажання писати мабуть передалося з генами від батька, який займав перші місця в конкурсах поезії на Львівщині.

Анна - лауреат другої премії Міжнародного конкурсу Коронація слова за роман «Репетитор», двічі дипломант конкурсу Коронація слова за романи «Провина» і «Заметіль». Знання з медицини і психології широко використовує при написанні своїх творів.

 Бібліографія

2002: «Репетитор» - Львів: Кальварія.

2003: «Провина» - Львів: Піраміда.

2012: «Заметіль» - Львів: АРС (Серія: Коронація слова).

2014: «Лемберг. Під знаменами сонця» - Харків: КСД.

2019 : «Терези» Харків : КСД (Серія: Коронація слова).

Світлини

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка