Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Навчаємось у бібліотеці



6 лютого 2019 р. у відділі інформаційних технологій та електронних ресурсів обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка для працівників шкільних бібліотек Івано-Франківщини було проведено навчально-тематичні тренінги на тему: „Електронні ресурси бібліотек, глобальна мережа Інтернет, соціальні мережі на допомогу бібліотечним працівникам та користувачам”.

Сучасне суспільство досягло такого етапу розвитку, коли наявність висококваліфікованих спеціалістів є одним з найважливіших факторів розвитку будь-якої галузі. Дедалі більшого значення набувають такі чинники, як професіоналізм, компетентність, прагнення і здатність до отримання знань упродовж життя, рівень культури тощо. Вимога постійного підвищення кваліфікації є одним з імперативів бібліотечної професії. Саме проведення навчально-тематичних тренінгів сприяє фаховому зростанню бібліотекарів, стає додатковим стимулом для використання в роботі інноваційних технологій, електронних ресурсів, що є необхідною вимогою компетенції сучасного бібліотекаря.  

Під час проведення тренінгів в обласній бібліотеці завідувач відділу інформаційних технологій та електронних ресурсів О. В. Люба презентувала усім учасникам власні бібліотечні та придбані електронні ресурси, а також корисні ресурси Інтернет, Інтернет-сервіси, які відкривають нові можливості як бібліотекарям, так і відвідувачам, і допомагають оперативно та в повній мірі задовольняти інформаційні запити користувачів. Усі присутні мали можливість побачити ефективне використання сервісів Інтернету, попрацювати з електронними ресурсами, які можна застосовувати в практику своєї роботи, а також отримали фахові поради щодо створення власних інформаційних продуктів з переорієнтацією на сервісне обслуговування відповідно до потреб користувачів своїх бібліотек та з використанням новітніх технологій. 

Підвищення кваліфікації бібліотечного працівника забезпечує конкурентоспроможність бібліотеки, поліпшення показників її виробничої діяльності, високий професійно-кваліфікаційний рівень та компетентність працівників. В часі реформи децентралізації залишаться ті бібліотечні установи, які будуть корисні та необхідні громаді, а це бібліотеки, які запроваджують сучасні інновації в практику своєї роботи, використовують новітні технології, пропонують нові послуги, змінюють форми роботи на вимоги часу та користувачів.

Світлини

Оновлено 16-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка