Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

КРАЄЗНАВЧІ ЧИТАННЯ ПАМ’ЯТІ ПЕТРА АРСЕНИЧА



28 січня 2019 року працівники обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка взяли участь у краєзнавчих читаннях з нагоди 85-ліття від дня народження заслуженого працівника культури, історика, краєзнавця, доброго друга бібліотеки Петра Арсенича, що відбулися в Івано-Франківському краєзнавчому музеї.

Учасників конференції привітав начальник управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської ОДА, кандидат історичних наук В. Федорак. У своєму виступі він зазначив, що: «Державою рухають не маси, а особистості. Такою активною особистістю був Петро Іванович, який упродовж цілого життя перебував у нестримному науковому пошуку».

Участь у заході пам'яті краєзнавця взяли його сестра Юлія Малкович, краєзнавці, історики, митці, громадсько-культурні діячі, серед яких: голова Івано-Франківської обласної організації Національної спілки краєзнавців України Михайло Косило, голова Івано-Франківської обласної організації Національної спілки майстрів народного мистецтва України Василь Корпанюк, кандидат педагогічних наук Любов Геник, кандидати історичних наук Микола Геник та Андрій Королько, відповідальний секретар Івано-Франківського об'єднання «Просвіта» Наталія Синиця, директор музею історії університету та освіти на Прикарпатті ПНУ ім. В. Стефаника Юрій Угорчак, мистецтвознавець Мирослав Аронець та наукові співробітники обласного краєзнавчого музею Орися Кащишин, Марія Вуянко і Дарія Козловська. Вони поділилися із присутніми своїми спогадами про дослідника історії краю, характеризували його як надзвичайно активну людину, справжнього патріота своєї землі.

Заступник директора з наукової роботи обласної книгозбірні Галина Горбань зазначила, що Петро Арсенич був активним читачем бібліотеки, учасником її багатьох культурно-просвітницьких заходів, дарувальником книг зі своєї величезної колекції, які тепер зберігаються у спеціально створеному "Фонді Петра Арсенича" нашої книгозбірні. Вона ознайомила присутніх зі створеним працівниками бібліотеки до 50-ліття історико-краєзнавчої діяльності та 75-річчя від дня народження видатного діяча біобібліографічним покажчиком "Петро Арсенич", розповіла про популяризацію видань краєзнавця та діючу в бібліотеці ювілейну книжкову виставку «Петро Арсенич у спогадах та шанобливім слові».

Світлини

 

Оновлено 29-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка