Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Новий рік: дива вже поруч



26 грудня 2018 р. працівники відділу абонементу обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка, в рамках соціального благодійного проекту «Естафета добра і любові» організували літературно-музичне свято для своїх хороших друзів – підопічних Територіального центру соціального обслуговування.

Вже стало традицією наприкінці грудня проводжати старий рік і святкувати прихід нового року разом з підопічними ТЦСО, з якими відділ абонементу головної книгозбірні області співпрацює уже 5 років.

      Цьогоріч програма літературно-музичного полудня  була дещо інша, ніж у попередні роки. На свято, яке відбувалося у затишному читальному залі відділу літератури іноземними мовами, завітав музичний гурт «Факторіал» з Центру патріотичного виховання учнівської молоді ім. Степана Бандери. Керівник колективу Юрій Дегтярьов, який є постійним читачем бібліотеки, дізнавшись про благодійний проект, що діє на підтримку людей літнього віку,  вирішив долучити до цієї доброї справи своїх вихованців.

Прихід молодих людей з молодіжним репертуаром став несподіванкою (приємною, як виявилося згодом) для наших старших гостей. Участь в цьому святі стала своєрідним випробуванням і для юнаків та дівчат. На противагу суспільній думці, що спільних інтересів, уподобань у молоді і старшого покоління нема, ця зустріч, яка поєднала зрілість і молодість, досвід і креативність, життєву мудрість і сучасне ІТ-мислення, переконала всіх, що це не так. Адже пісні, вірші, розповіді, які звучали - про вічні цінності, сприйняття яких зовсім не залежить від віку, а швидше від того, що в людині закладено від народження - Богом, батьками, вчителями. Не може бути різних трактувань таких принципів як любов до батьків, рідної країни; пам'ять про близьких людей, яких немає вже з нами; гідність, дружба, порядність; повага до тих, хто ціною власного життя оберігає сьогодні наш мир і спокій.  

«Новий рік: дива вже поруч»... - і свято направду виявилося дивовижним. Незвично було бачити, як впродовж всього імпровізованого концерту юнаки та дівчата хвилювалися, готуючись до виступу - їм було не байдуже, як оцінять їх виступ люди віку їх бабусь та дідусів. І дуже тішило те, як щиро проводжають оплесками кожного виступаючого присутні в залі, навіть якщо не до кінця розуміли дещо незвичні для них пісні в сучасній обробці та своєрідним, оригінальним виконанням.

А пісні звучали різні: «Човен», «Чому являєшся мені у сні..» на слова Івана Франка, «Вечірнє сонце» на слова Ліни Костенко, «Старі фотографії», «Люди як кораблі», «Мовчати» Кузьми Скрябіна та інші. Книги цих близьких кожному українцю особистостей презентувалися на святковій виставці.

Особливим дарунком стало виконання Любою Лапчук, бібліотекарем відділу літератури іноземними мовами, нового вірша Сергія Жадана «Це ось наше місто, стоїть на Сході країни...», кожне слово якого несе глибокий філософський зміст нашого буття.

Надія Кожак, бібліотекар відділу абонементу, щиро привітала усіх з прийдешніми святами, а Богдана Ботюк,  завідучка відділу соціально-побутової адаптації ТЦСО, з глибокою повагою подякувала всім учасникам дійства, зокрема молодим артистам.

Ведуча вечора Оксана Качорак, завідувачка відділу абонементу, на завершення свята запевнила поважних гостей, що благодійний проект буде продовжуватися, адже естафету добра і любові прийняла і підтримала талановита, перспективна і, саме головне, вміюча співпереживати, молодь. Усвідомлення цього вселяє впевненість і розуміння того, що усе в нас українців буде добре. Цього всі ми й очікуємо  - в прийдешньому, 2019 році.

Світлини

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка