Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Тематична книжкова виставка «Енергетика: сучасне і майбутнє»



Щороку 22 грудня в день зимового сонцестояння в Україні святкується День енергетика. Це свято присвячене всім працівникам енергетичної галузі нашої держави. З цієї нагоди у відділі економіко-виробничої літератури Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка відкрито тематичну книжкову виставку «Енергетика: сучасне і майбутнє».

Однією з базових галузей України на сьогоднішній день є електроенергетика, від надійного і сталого функціонування якої значною мірою залежить енергетична безпека держави. Адже широке застосування електричної енергії у промисловості, сільському господарстві, транспорті і побуті зумовлене простотою її передавання на значні відстані і перетворення в інші види - механічну, теплову, світлову. Інтенсивний розвиток цивілізації супроводжується значним збільшенням енергоспоживання, запаси якого з кожним десятиліттям виснажуються. На тлі енергетичної кризи актуальним є питання переходу від традиційних джерел енергії до нових, альтернативних, які екологічно менш небезпечні. Передусім, це теплова, світлова енергія Сонця. За прогнозом до 2020 р. такі джерела замінять близько 2,5 млрд. т. палива, їх частка у виробництві електроенергії і тепла складе не менше 8%. Це енергія, яка поступає на поверхню Землі, в 14-20 тис. разів більше, ніж виробляють всі техногенні джерела планети. Застосування в Україні альтернативних джерел енергії, в першу чергу, сонячної енергетики, без сумніву принесе тільки користь.

Тож, запрошуємо всіх бажаючих у відділ економіко-виробничої літератури до перегляду виставки «Енергетика: сучасне і майбутнє», зміст якої поповнить ваші знання новими методами ефективного застосування та використання електроенергії у промисловості та господарстві.

 У день професійного свята фахівці ОУНБ ім. І. Франка вітають енергетиків України і бажають їм міцного здоров'я, невичерпних сил, творчих злетів та плідних трудових звершень!

 

Оновлено 19-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка