Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Презентація нового роману Ольги Слоньовської в обласній бібліотеці



11 грудня 2018 року в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І.Франка відбулася презентація роману письменниці Ольги Слоньовської «Загублені в часі» за участі директора київського видавництва «Український пріоритет» Володимира Шовкошитного.

Поет, громадсько-політичний діяч Володимир Шовкошитний у своєму виступі розповів присутнім про головні цілі та завдання, які стоять перед видавництвом та представив низку книг сучасних українських авторів, які вийшли друком у видавництві «Український пріоритет». Він зазначив, що видавництво вже не перший рік плідно співпрацює з Ольгою Слоньовською, розповів про роботу над виданням презентованого роману «Загублені в часі».

        Авторка презентованої книги «Загублені в часі» наголосила, що з повагою і любов'ю присвячує цей твір Романії Василівні Найді-Матюшині - хірургові від Бога та відзначила, що цей роман - перший з чотирьох романів у своєрідному тетраедрі. У кожному з цих творів розповідь ведеться від першої особи (у «Загублених в часі» - від імені вчительки, в «Інстинкті саранчі» - журналіста, в «Знехтуваних Ноєм» - лікаря, а в «Медузі-Горгоні» - від імені письменниці, яка розкриває таємниці своєї літературної творчості).

Галерея образів роману «Загублені в часі» надзвичайно різноманітна й виразна, а часова протяжність твору - від кінця 90-х років ХХ ст. до наших днів. Дихання епохи відчувається на кожній сторінці. Твір щедро пропонує читачам вектори людських доль, які найчастіше залежать від одного-єдиного хибного особистісного вибору шляху. Кожен роман тетралогії може існувати як автономно, так і в неподільній цілісності.

        Привітали Ольгу Слоньовську з виходом нової книги голова обласної організації НСПУ Євген Баран, директор обласної книгозбірні Людмила Бабій, вчителі загальноосвітніх шкіл м. Івано-Франківська, шанувальники творчості письменниці.

        Цінним подарунком для наших читачів стала низка книг, які директор київського видавництва «Український пріоритет» Володимир Шовкошитний подарував бібліотеці і які з вдячністю прийняла директор обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка Людмила Бабій. Серед них такі видання як: Іван Драч «Дожити до соловейка» та «Золотий цап», Микола Жулинський «Моя Друга світова», Василь Зима «Сільська любов та інші жахіття», Євген Маланюк «Малоросійство», Ігор Рассоха «Справжність Велесової книги: науковий доказ», Олекса Різників «Українська мова - спадщина тисячоліть», Ольга Слоньовська «Загублені в часі», Йосип Струцюк «Операція «BURZA», або Ми їх спільно винищимо», Сергій Федака «Історія України у датах і подіях», Володимир Шовкошитний «Герої народжуються на могилах героїв», «Зорі не стали ближчими», та «Незникомість мерехтінь», Валентин Яблонський, Оксана Яблонська «Нескорена Волинь».

        Гості презентації мали можливість придбати нові книги видавництва та отримати на згадку автографи Ольги Слоньовської та Володимира Шовкошитного.

 

Біографічна довідка

        Ольга Слоньовська - кандидат педагогічних наук, доцент, професор кафедри української літератури Інституту філології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника», авторка понад 50 книг, з яких - 7 поетичних. Член НСПУ з 1989 року. Лауреат таких літературних премій: міської - імені Івана Франка (2003 р., «Сонета для коханого»); обласної - імені Марійки Підгірянки (2007 р. за серію підручників для середньої школи); імені Бориса Нечерди (2007 р, «Джоконда»), Всеукраїнського поетичного вернісажу «Троянди й виноград - 2008»; обласної премії імені Василя Стефаника (2011 р, «Пектораль»). Нагороджена Першою премією в номінації «Романи» та Гран-прі Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова» (2012 р., прозовий роман «Дівчинка на кулі»), преміями ім. Пантелеймона Куліша, ім. Григорія Сковороди. Має державні нагороди: орден княгині Ольги ІІІ ступеня (2005 р.), медаль «За заслуги» ІІІ ступеня (2010 р.). У 2017 році була номінантом на Національну премію України імені Тараса Шевченка.

Світлини

Оновлено 18-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка