Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Школа менеджера на Коломийщині



23 листопада 2018року Івано-Франківська обласна універсальна наукова бібліотека ім. І. Франка спільно з обласним відділенням Всеукраїнського громадського об’єднання «Українська бібліотечна асоціація» провели школу менеджера на тему «Бібліотека і користувач: виклики сучасності», яка відбулася на базі Коломийської центральної районної бібліотеки.

Цьогорічну школу менеджера для директорів центральних районних, міських та обласних бібліотек Івано-Франківщини гостинно зустрічала Коломийщина.

В роботі школи менеджера взяли участь: голова Коломийської районної державної адміністрації Любомир Глушков, голова Коломийської районної ради Роман Дячук, .начальник відділу культури Коломийської райдержадміністрації Людмила Федор, які проінформували присутніх про стан культури в районі та високо оцінили роботу бібліотек, які на сьогодні є інформаційними, освітніми та культурно-дозвілевими центрами, що забезпечують доступ усіх верств населення регіону до інформації та навчання.

Директор Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка Людмила Бабій у своєму виступі окреслила цілі і завдання школи менеджера та висловила вдячність владним структурам, які сприяють розвитку бібліотек, зупинилась на проблемних питаннях роботи бібліотек в умовах децентралізації. Вона наголосила, що необхідно надавати якісні, оперативні бібліотечні послуги та створювати умови кожному мешканцю громади для інтелектуальної та творчої реалізації і самоосвіти, створити простір для навчання, ділових зустрічей і інтелектуального спілкування, щоб кожний користувач міг знайти відповіді на питання, пов'язані з історією, філософією, наукою, культурою, минулим, сьогоденням та майбутнім країни.

Презентацію «Вітає писанкова Коломийщина» представила директор Коломийської ЦБС Наталя Тарновецька. Вона розповіла про діяльність як центральної бібліотеки, так і бібліотек-філій району. Виступ п. Наталі визвав жваву дискусію. Відбувся професійний діалог, який окреслив першочергові завдання і проблеми публічних бібліотек, їхні партнерські взаємини з владою і мешканцями краю.

Для учасників школи менеджера була представлена виставка власної друкованої продукції, а також присутні мали можливість ознайомитися з діяльністю структурних підрозділів ЦРБ.

Про важливе значення практики проведення школи менеджера та інноваційні підходи в організації діяльності книгозбірень в своїх виступах говорили: директор обласної бібліотеки для юнацтва Світлана Шаган, директор обласної бібліотеки для дітей Ірина Тацакович. Також своїми досягнення і набутками, а саме: започаткування різноманітних акцій, соціокультурна та проектна діяльність, нові форми роботи з читачем ділились директори ЦБС: Калуської - Світлана Сокульська, Городенківської - Марія Підлеснюк, Івано-Франківської - Ганна Медвідь. Велике зацікавлення викликав виступ директора публічної бібліотеки Тлумацької ОТГ Мар'яни Пісак, яка розповіла про роботу бібліотек в умовах децентралізації.

             Провідні фахівці бібліотечної справи мали можливість побувати в Коломийській міській бібліотеці №1 (директор Любов Ковтуник).

             Цікавою і різноманітною була культурна програма школи. Учасники відвідали мистецький центр «Світовид» де діє виставка картин художника Миколи Качура з Рожнятівщини, оглянули експозицій музею історії м. Коломиї (екскурсію провів директор музею Михайло Арсак), ознайомились з роботою музею Коломийської книги, поспілкувались з ініціатором його створення Валерієм Ковтуном.

Цьогорічна школа менеджера стала платформою для обміну досвідом, професійного спілкування, налагодження нових зв'язків. Також вона запам'ятається учасникам приємними враженнями від перебування у столиці Покуття.

Світлини

 Школа менеджера директорів ЦБС «Бібліотека і користувач: виклики сучасності»

Делегація з Рожнятівщини побувала на виставці картин Миколи Качура у мистецькому центрі «Світовид» в Коломиї




 

Оновлено 28-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка