Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Бібліотеки і медійно-інформаційна грамотність



23 жовтня 2018 року в регіональному тренінговому центрі відділу проектної соціокультурної діяльності Івано-Франківської ОУНБ ім. І.Франка відбувся тренінг для людей похилого віку в рамках Всесвітнього тижня медійно-інформаційної грамотності, який щорічно відзначається за ініціативи ЮНЕСКО.

Це був тренінг, на якому учасники намагалися об'єднати три взаємопов'язані комплекси компетенцій - інформаційну грамотність, тобто  вчилися знаходити, аналізувати, використовувати інформацію; медіаграмотність, завдяки якій отримали  вміння  доступу до медіа, аналізувати контент, оцінювати медіаповідомлення, створювати контент для самовираження та спілкування, а також освоїти технологічну чи цифрову грамотність, яка  передбачає вміння користуватись сучасними інформаційними технологіями і програмним забезпеченням з урахуванням усіх їхніх можливостей.

Всесвітній тиждень медійно-інформаційної грамотності проходитиме 24-31 жовтня 2018 р. під гаслом «Медійно та інформаційно грамотні міста» (Media and Information Literate Cities: Voices, Powers, and Change Makers) (https://en.unesco.org/globalmilweek2018). За задумом ЮНЕСКО, це - чудова нагода привернути увагу, проаналізувати і відсвяткувати досягнення на шляху до медійно та інформаційно грамотного суспільства.

ЮНЕСКО підкреслює, що цього року пріоритетом Всесвітнього тижня медійно-інформаційної грамотності є пошук нових креативних підходів до медійно-інформаційної освіти. Важливо знайти способи підвищення результативності і забезпечити довготривалий ефект, залучаючи різні зацікавлені сторони - громадських активістів, бібліотекарів, науковців, освітян, а також політиків, приватний сектор, галузь медіа та комунікацій, міжнародні організації.

Цьогорічний Тиждень допомагає реалізації Цілей сталого розвитку ООН, зокрема: Цілі 4: Якісна освіта; Цілі 5: Гендерна рівність; Цілі 11: Сталий розвиток міст та спільнот; Цілі 16: Мир і справедливість.

      

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка