Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

«Голос перепілки» – новий роман Марії Ткачівської



9 жовтня 2018 року в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбулася презентація роману «Голос перепілки» відомої української письменниці, поетеси, науковця Марії Ткачівської.

  Марія Ткачівська - кандидат філологічних наук, доцент, завідувач кафедри іноземних мов і перекладу Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника. Вона - авторка понад 100 наукових статей та більше десятка навчальних посібників, кількох словників та монографій. Як письменниця вона відзначена міською премією імені Івана Франка, обласною премією імені Василя Стефаника, кількаразова лауреатка міжнародного літературного конкурсу «Коронації слова». Минулого року п. Марія відзначена всеукраїнською літературною премією імені Леоніда Череватенка. 

    Модератором зустрічі була бібліотекар 1 категорії відділу проектної соціокультурної діяльності ОУНБ ім. І.Франка Христина Шовкопляс. Вона зазначила, що у новому романі Марії Ткачівської висвітлено такі гострі соціальні питання, як проблема людського осуду, родинні стосунки, проблеми неповних сімей, тема німецьких притулків, і все це крізь призму історії однієї дитини - хлопчика Мартина.

  Письменниця розказала, що роман написаний на основі реальних подій з життя героїв. Свою розповідь про написання роману авторка переплітала з читанням уривків з твору. 

     Привітати письменницю прийшло багато поціновувачів таланту Марії Ткачівської, а саме: письменниця Ольга Слоньовська, правнучка Івана Франка - Олеся Франко, друзі, студенти.

     Директор обласної бібліотеки Людмила Бабій щиро привітала письменницю з виходом нової книжки і відмітила, що вона буде цікава читачам нашої книгозбірні, як і попередні твори авторки, адже презентоване видання розповідає про життєву історію родини з Косівщини.

     Присутні на презентації могли придбати роман «Голос перепілки» і отримати автограф.

Світлини

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка