Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Творча зустріч з письменницею Оксаною Тебешевською



11 жовтня 2018 року в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І.Франка відбулася творча зустріч із заслуженим вчителем України, членом Національної спілки письменників України, громадською діячкою Оксаною Тебешевською.

В цей чудовий, теплий, осінній день обласна книгозбірня зібрала численних гостей, які прийшли поринути у неповторний і багатогранний світ літературного слова відомої на Івано-Франківщині письменниці Оксани Тебешевської.

Відкрила зустріч директор ОУНБ ім. І.Франка Людмила Бабій, яка розповіла, що пані Оксана є великим другом бібліотек і зокрема нашої книгозбірні, якій нещодавно літераторка подарувала 20 примірників своїх видань - книг наукових пошуків, розвідок, рецензій, відгуків, есеїв, нарисів «На обріях Слова» та двотомне історико-літературно-краєзнавче дослідження «Піснею доля мережана».

Модератор зустрічі - кандидат філологічних наук, докторант ПНУ імені Василя Стефаника Тетяна Качак зробила екскурс життєвим і творчим шляхом Оксани Тебешевської.

Заслужений вчитель України, член Національної спілки письменників України, депутат Івано-Франківської обласної ради, вона є  автором багатьох поетичних та прозових видань, понад ста п'ятдесяти нарисів, есеїв, відгуків, рецензій, наукових розвідок літературознавчого та краєзнавчого характерів, восьми навчальних посібників з української мови та літератури; упорядник і редактор літературного альманаху «На крилах веселкових мрій», літературний редактор літературно-художнього альманаху «З горіха зерня». Нагороджена медаллю «Будівничий України», орденом княгині Ольги, районною премією імені Костянтини Малицької та ін.

Нова книга «На обріях Слова» у 2017 році визнана «Кращою книгою Прикарпаття» у номінації «Критика».

Оксана Степанівна у своєму виступі розповіла, як їй пишеться, про свою школу, де вона вже багато років працює вчителем української мови і літератури. Її розповідь супроводжували світлини, де можна було побачити життєвий шлях від маленької дівчини до студентки, згодом вчителя. На фотографіях присутні побачили авторку з своїми учнями і колегами-педагогами, а також фото розповідь про спортивний турнір пам'яті Стебельських, який Оксана Тебешевська організовує 17 років поспіль, волейбольний турнір пам'яті Євгена Коновальця.

«Я все своє свідоме життя хотіла побувати у Мюнхені, помолитися на могилі Провідника українських націоналістів Степана Бандери. Це була моя мрія.  Те місце - це місце безмежної сили, так потрібної українському народові. Вірю, що колись Бандера буде спочивати на своїй землі», - зазначила п. Оксана. Її мрія збулася і вона на День незалежності побувала в Німеччині.

Також літераторка читала свої вірші, які перепліталися з піснями, що звучали у виконанні тріо «Бойківчанка» Калуського будинку культури «Мінерал» та композитора, заслуженого діяча естрадного мистецтва України Сергія Андрущака, разом з яким пані Оксана видала збірник пісень «Любові цілюще джерело».

Своїми думками про творчість письменниці поділились голова обласної ради Олександр Сич, професор ПНУ імені Василя Стефаника Степан Хороб,  доктор історичних наук Олег Малярчук, голова обласного товариства «Просвіта» Степан Волковецький, колеги-педагоги.

Працівники обласної бібліотеки безмежно вдячні пані Оксані Тебешевській за теплу зустріч, за подаровані книжки, за можливість почути щире українське Слово, яке вона несе до читача.

Світлини

Оновлено 25-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка