Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Презентація нової прозової книжки Христини Козловської



11 жовтня 2018 р. в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І.Франка коломийська літераторка Христина Козловська представила на розсуд читачів свою нову збірку оповідань «Ящірка та її хвіст», яка вийшла у видавництві «Дискурсус».

Модератор презентації - відома івано-франківська письменниця Ольга Деркачова розповіла присутнім про творчий доробок Христини Козловської: прозову книжку «Коштовніше за золото» та оповідання «Бог є любов», яке увійшло до антології «При надії. Дев'ять особливих місяців».

Відповідаючи на запитання, авторка розказала про свій шлях в літературу, участь у літературній студії «Нобель» та її керівника - поетесу і перекладачку Галину Петросаняк. Вона поділилася з гостями заходу своїм баченням ролі літератора у спонуканні читачів до пошуку земного і небесного щастя, правди і радості, кохання і загальнолюдських цінностей.

Як зауважив письменник Мирослав Дочинець, її прості історії про непрості речі це казки-притчі для дорослих, які розповідають про одвічну мрію кожного вхопити за хвіст золотого птаха щастя.

Казкові сюжети про тварин стають алегоричними образами різних людських чеснот і недоліків. Як-от у притчі «Про крота», яку прочитала присутнім автор.

Привітав Христину Козловську з виходом книжки голова обласної організації НСПУ Євген Баран. А у творчому діалозі з письменницею взяли участь поети Ярослав Ясінський, Аліна Олійник, Власта Власенко, Світлана Бреславська, Богдан Томенчук, шанувальники красного письменства.

Христина Козловська подарувала свою прозову збірку читачам обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І.Франка. 

Світлини

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка