Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

«Україна – це козацький дух і воїнів-синів незламна воля»



Під такою назвою у відділі загального читального залу обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка розгорнута книжково-ілюстративна виставка з нагоди Дня козацтва і Дня захисника України.

Свято Покрова пресвятої Богородиці, який відзначається 14 жовтня, було третім за важливістю (після Різдва та Великодня) для українських козаків. У цей день вони проводили Козацьку Раду, на якій обирали нового голову козацької республіки і отаманів. Козаки об'єднали народ навколо однієї ідеї - домогтися незалежності і побудувати власну державу. З самого початку козацтво складалося виключно з вільних людей, які все своє життя присвятили захисту України від ворогів.

І тому, що на 14 жовтня припали одночасно два великих свята, пов'язаних з військовою мужністю козаків, було абсолютно логічно призначити День захисника України саме на цю дату.

Сьогодні традиції козацтва продовжують українські чоловіки, яким мужності не позичати. Українці продовжують залишатися захисниками своєї землі, володіють неймовірною силою духу і патріотизмом. Вони всі так само сильно люблять свою землю і не забувають про козацьке коріння.

Які вони - українські воїни Х, ХVІІ, ХХІ століть? Змінювались обладунки, зброя, воєнні тактики та способи формування військ. Та незмінним залишився волелюбний дух, незламність і здатність до самопожертви, яка дивує увесь світ.

Тож запрошуємо всіх бажаючих до перегляду розгорнутої виставки, на якій представлені, серед інших, й наступні видання:

О.І. Гуржій, Т.В Чухліб «Історія козацтва», «Українське козацтво. Золоті сторінки історії», С. Герилів «Наші Атланти: вистояти і перемогти!», «Вклоняємось доземно українському солдату» та інша література, завдяки якій ви матимете змогу більше дізнатися про героїчне минуле та сьогодення захисників нашої держави та вшанувати їхній ратний подвиг.      

А знагоди річниці створення Української Повстанської Армії, яка теж припадає на свято Покрови Пресвятої Богородиці, відділ краєзнавчої літератури щиро запрошує до перегляду книжкової виставки "УПА мовою сердець і документів", що відкриває нові сторінки історії визвольних змагань нашого краю.

 

                        Чекаємо на зустріч з вами  

                              Слава Україні! Слава Нації!       

 

Оновлено 18-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка