Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Викладання іноземних мов у дзеркалі реформи освіти



9 жовтня 2018 року у відділі літератури іноземними мовами ІФОУНБ ім. І. Франка відбулось тренінгове заняття «Розвиток громадянських компетентностей в Україні» у рамках швейцарсько-українського проекту DOCCU. Тренінг проводили кандидат політичних наук, старший викладач кафедри менеджменту та освітніх інновацій Лукач У.Р. і старший викладач кафедри теорії та методики навчання Кифор М.В. Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти вчителів. Заняття проводилось для вчителів, що викладають іноземну мову в школах нашої області.

5 вересня 2017 року Верховною Радою України  було прийнято Закон про освіту, що вносить кардинальні зміни в освітню сферу. Було визначено провідним статус учителя у суспільстві. Згідно з документом, середню освіту чекає перехід від надання учневі набору знань до отримання ним компетенцій. Мається на увазі, що вчителі не просто даватимуть знання, а й навчатимуть застосовувати їх на практиці та працювати в групах. Нова українська школа - це реформа, яка має внести зміни в освіту; вона впроваджується поетапно, починаючи з початкової школи, далі це буде гімназія (середня школа) та ліцей (старша школа). 

Є різні методики навчання, вчителі проходять спеціальне навчання для нової української школи. Потрібне постійне самовдосконалення педагогів, необхідно проходити різні курси та тренінги, аби відповідати тим завданням, які ставить нова українська школа.

Викладачі Інституту післядипломної педагогічної освіти вчителів проводили інтерактивні ігри, майстер-класи для викладачів іноземних мов, де вчили їх взаємодіяти в колективі, працювати на результат, позитивно реагувати на різні виклики, що виникають при вирішенні проблемних завдань.

Вчителі надіються застосувати здобуті знання на своїх уроках, надаючи їм нових ознак, які вимагають сучасні тенденції в освітній справі.     

Світлини

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка