Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Польські колеги – в обласній бібліотеці



2 жовтня 2018 р. до ОУНБ ім. І.Франка завітали давні друзі та партнери з м. Ополє (Республіка Польща) – працівники Воєводської публічної бібліотеки імені Е.Смолки. Впродовж тижня гості будуть знайомитися з досвідом роботи книгозбірень Івано-Франківщини. Очолює делегацію директор Опольської бібліотеки п. Тадеуш Хробак.

Візит відбувається в рамках Угоди про співпрацю між двома провідними книгозбірнями Івано-Франківської області та Опольського воєводства, яка діє вже понад 15 років і постійно продовжується.

Польські колеги відвідали усі структурні підрозділи обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І.Франка, де відбулися зацікавлені розмови про схожість та відмінність в практиці обслуговування користувачів, у різних бібліотечних процесах - комплектуванні та обробці літератури, зберігання фондів, науково-методичній діяльності тощо.

Фахівці ОУНБ поділилися з гостями своїми напрацюваннями - організацією співпраці і проведення спільних заходів з письменниками, краєзнавцями, вченими, винахідниками і раціоналізаторами, митцями, підрозділами Національної поліції та Національної армії, Територіальним центром соціального обслуговування, реалізацією міжнародних проектів - Посольства США в Україні та Goethe-Institut в Україні, організацією навчань і конкурсів з метою підвищення кваліфікації бібліотечних працівників області та багато інших форм бібліотечної діяльності.

Спілкування українських бібліотечних працівників з польськими колегами завжди збагачує спеціалістів обох країн новими ідеями щодо удосконалення роботи з читачами, підвищення ролі бібліотечних закладів у суспільстві.

Світлини

Того ж дня гості з Ополя відвідали Богородчанську центральну районну бібліотеку, де їх тепло приймали представники районної влади, начальник відділу культури РДА Г.Канюк, бібліотечні працівники. Відбувся конструктивний діалог та обмін практичним досвідом.

3 жовтня польські колеги перебували на території Городенківського району. Вони знайомилися з творчими набутками центральної районної бібліотеки, бібліотек-філій сіл Чернятина і Тишківців. Бібліотечні працівники також представили етнографічні особливості та історію своїх населених пунктів.

 

Оновлено 23-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка