Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

1 жовтня – Міжнародний день музики



Працівники відділу літератури з мистецтва Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка запрошують прихильників музичного мистецтва переглянути виставку „Мовою музики говорить весь світ”, приурочену до Міжнародного дня музики.

Музика – це мова душі;

це область почуттів і настроїв;

це – в звуках виражене життя душі
        
     Немає такої людини на Землі, яка би не любила музику... І не важливі стилі, головне, що їх об'єднують одні й ті ж сім нот, а інше – варіації на тему. Тому зовсім не дивно, що люди святкують День музики.
     Дмитро Шостакович говорив: «Музика відкриває людині нові світи і виконує благородну місію об'єднання людей».
     Музика живе і дихає не тільки в серці композитора й артиста, але рухає і поезію, і архітектуру, вона невидимо присутня в усіх глибоких почуттях людини.
        Щоб полюбити музику по-справжньому, треба прагнути не просто слухати, а вслухатися в неї, і тоді можна збагнути, який багатий і дивовижний її світ. Музика, так само як інші види мистецтва, розширює знайомство зі світом, який нас оточує, допомагає краще зрозуміти історію, перейнятися духом тієї чи іншої епохи.
     У цей день ми вітаємо усіх, хто любить музику і присвятив їй своє життя, хто творить музику і дарує її людям. Композиторам бажаємо написати ще багато прекрасних творів, і нехай їх імена засяють поруч з іменами великих творців минулих епох. Вітаємо викладачів консерваторій, музичних училищ і музичних шкіл, які терпляче вчать любити і відчувати красу музики. Вітаємо студентів та учнів, які шукають свою дорогу в неосяжному і багатогранному світі музики!
     Запрошуємо всіх у відділ літератури з мистецтва переглянути аудіо та книжкову виставку, що розкривають всю велич музичного мистецтва.

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка