Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Участь у науково-краєзнавчій конференції "Покуття – колиска українського національного державотворення"



14 вересня у м. Тисмениці у рамках проведення ІХ обласного відкритого покутського фестивалю аматорського мистецтва "Покутські джерела" відбулася VII науково-краєзнавча конференція "Покуття – колиска українського національного державотворення", присвячена 100-річчю утворення Західноукраїнської Народної Республіки та 570-ій річниці надання маґдебурзького права місту Тисмениці, у якій взяла участь заступник директора ОУНБ ім. І.Франка.

     На пленарному засіданні присутні переглянули відеоролик «Унікальна Тисмениччина» та отримали благословення від всечесних отців – представників УГКЦ та УАПЦ.
     З вітальним словом до учасників конференції звернувся голова обласної ради Олександр Сич, який наголосив, що Україна є правонаступницею Західноукраїнської Народної Республіки та інших форм українського державотворення. Він зауважив, що разом зі святкуванням 27 років незалежності України потрібно відзначати й 100-річчя відновлення української державності. Виступаючи перед присутніми, Олександр Сич також привітав мешканців Тисмениці з 570-річчям надання маґдебурзького права місту.
    З привітаннями виступили також начальник управління культури, національностей та релігій ОДА Володимир Федорак, голова Тисменицької районної держадміністрації Іван Семанюк, голова районної ради Тетяна Градюк, міський голова Тисмениці Степан Сворак, голова обласної організації Національної спілки краєзнавців України Михайло Косило.
    Цікаві доповіді провідних науковців, аспірантів, вчителів і краєзнавців-аматорів прозвучали як на пленарному засіданні, так і під час секцій: «Мовно-літературний та етномистецький простір Покуття», «Покуття і покутяни: історія – звитяга – ідентичність», «Покуття через призму економічних і рекреаційно-туристичних здобутків і можливостей».
     Заступник директора з наукової роботи обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І.Франка Галина Горбань виступила на конференції з доповіддю «Події на Покутті періоду Листопадового зриву 1918 р. у мемуарній літературі» (на базі фондів ОУНБ).
    Науково-краєзнавча конференція відбулася на високому організаційному рівні.

   

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка