Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Мистецтво і магія кінообразу



До Дня українського кіно відділи літератури з мистецтва та книгозберіганння Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка презентують книжкову виставку та цифрову колекцію фільмів «Мистецтво і магія кінообразу».

     День українського кіно – це свято кінематографістів – працівників цього жанру мистецтва – і його любителів по всій Україні.
       Кіно є важливою складовою української культури. Це не лише славетна спадщина, а й живе відображення життя країни, її народу. А українське кіно – це особливі кінострічки. В них живе історія та сьогодення нашого народу, сяють українські кінозірки, їх творять українські режисери.
          Впродовж минулого століття українські митці створили власну яскраву школу, яка гідно збагатила світове кіно.
        У фонді обласної бібліотеки є зібрання чудової колекції відреставрованих фільмів за участі провідного актора українського кіно 1960-х–1970-х років Івана Миколайчука та кінематографіста Юрія Іллєнка. А також збірка українських німих фільмів 1920-х років в новому музичному супроводі та повна колекція кінематографічної спадщини Олександра Довженка.
   Тож запрошуємо у відділ літератури з мистецтва на перегляд книжкової виставки «Мистецтво і магія кінообразу».
    Усіх працівників кінематографії та, зокрема, членів Івано-Франківського обласного осередку Національної спілки кінематографістів України, головою якої є Юліан Яковина, вітаємо з професійним святом та бажаємо творчої наснаги і вдалих фільмів!

Оновлено 28-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка