Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Презентація книги журналіста Мирона Мельника



9 серпня 2018 р. в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І.Франка відбулася презентація книги колишнього редактора Рогатинської районної газети «Голос Опілля» Мирона Мельника «Хроніка одного журналіста».

  Відповідальний секретар обласної організації НСЖУ Вікторія Плахта представила присутнім автора, який після закінчення Львівського університету працював у Рогатині, очолював районний осередок журналістів, був звільнений за гострі публікації у 2003 р. Згодом працював у відділах ОДА, був знову звільнений у 2008 р. Видав краєзнавчий літопис і створив цікавий музей історії свого рідного села Заланів,  надрукував книжку «Афоризми».
  У своєму виступі Мирон Мельник розповів, що на сторінках видання поділився спогадами про журналістські будні від кінця 1970-х років до утвердження незалежності України через призму свого практичного досвіду. Чимало уваги приділив відносинам преси і владних структур на районному рівні, становленню незалежності «четвертої влади». Це книжка про друзів та просто добрих і порядних людей, з якими зводила нелегка журналістська доля, про політиків і політику, історію та істориків, а головне – про боротьбу за Правду і Справедливість.
  Він зауважив, що керівник львівського видавництва «Каменяр», де друкувалася книжка, Дмитро Сапіга назвав її «підручником з журналістики».
  Привітали Мирона Михайловича з виходом видання голова обласної організації НСЖУ Лілія Боднарчук, радник міського голови, колишній головний редактор обласної газети «Галичина» та однокурсник автора Петро Парипа,  заступник начальника відділу взаємодії зі ЗМІ та книговидання Івано-Франківської облдержадміністрації Дарія Кухарчук, земляки, рідні.
  Автор подарував свою книжку обласній універсальній науковій бібліотеці.

 

Світлини

Оновлено 15-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка