Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

12 серпня – Міжнародний день молоді



З цієї нагоди у відділі загального читального залу обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка створена книжково-ілюстративна виставка-калейдоскоп «Європейська молодь України».


17 грудня 1999 року Генеральна Асамблея підтримала рекомендацію Всесвітньої конференції міністрів у справах молоді ( Лісабон, 8-12 серпня 1998 року) про проголошення 12 серпня Міжнародним днем молоді.
Молодість — це мрія. Це — віра.
Це — тяга до подвигу.
Це — лірика та романтика.
Це — великі плани на майбутнє.
Це — початок усіх перспектив.
Що може бути кращим за молодість? Адже в юності, як хтось влучно напівжартома зауважив, нам навіть сонце яскравіше, трава зеленіша, повітря чистіше, а люди – привітніші. За плечима відчуваємо крила, душу переповнює бажання творити, робити, досягати… Молодість – чудова пора. І лише тінь нерозуміння з боку декого зі старших трохи її затьмарює. 
День молоді – це свято творчості й натхнення, енергії і запалу, пізнання і самоствердження, любові і романтики.
Сучасна молодь йде в ногу з часом, активно розвивається, знає чого хоче від життя, вона смілива до експериментів та нових звершень. Перед молодим поколінням сьогодні відкрито багато можливостей: можна вчитися у різних навчальних закладах, відкривати свою справу, знайомитись з новими країнами. Причому, завдяки стрімкому розвитку інформаційних технологій, це все можна робити навіть не виходячи з дому. Кожен може обирати спосіб навчання, роботи та отримання інформації в залежності від своїх бажань та можливостей. Інформації сьогодні дуже багато і вона доступна всім. Активна молодь вдало використовує ці шанси.
День молоді — це свято перших відкриттів, дерзання, безперервних пошуків, самопізнання та реалізації найсміливіших задумів. Незабудьте  цього дня привітати друзів з цим святом — побажати здійснення мрій та бажань. Не варто боятися привітати і старших людей, адже не даремно кажуть: молодий той, хто молодий душею.
Традиційно у День молоді влаштовують музичні фестивалі, масштабні спортивні змагання, студентські КВК та благодійні акції. Бібліотеки теж не лишаються осторонь молодіжних справ. Бібліотекарі проводять флешмоби, краєзнавчі квести, марафони, різноманітні вікторини, конкурси, головоломки, презентують власні мультимедійні ресурси, які пропагують книги та читання. Адже літо - чудова пора для читання.
 До Дня молоді в читальному залі обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка відкрито книжкову виставку-калейдоскоп «Європейська молодь України». До уваги користувачів пропонується література, яка буде цікавою сучасній молоді і всім, хто відчуває себе молодим.  Молодість – це не тільки прекрасний період у житті кожної людини, але ще й особливий стан душі. Пропонуємо вам завітати до бібліотеки за цікавою книжкою, безкоштовним інтернетом WI-FI та справжньою прохолодою.

 

 

 

Оновлено 16-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка