Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

«Сергій Романюк: «І кожна роль – як біль душі»



Запрошуємо шанувальників творчості народного артиста України, актора Сергія Романюка у відділ літератури з мистецтва Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка на перегляд книжкової виставки-бенефіс розгорнутої до ювілею артиста.

       21 липня ювілей у народного артиста України, актора – Сергія Романюка.
    Народився Сергій Романюк на Дніпропетровщині. Закінчив студію при Київському академічному українському драматичному театрі ім. І. Франка. З 1972 року – актор  Івано-Франківського обласного академічного музично-драматичного театру ім. І. Франка. Тут отримав звання заслуженого артиста, а згодом й народного артиста України.
     Сергій Романюк зіграв більше ста ролей в різних амплуа: комедійні, ліричні, драматичні. Є одним з найекспресивніших українських акторів. Активно знімається у кіно. Першим був серіал „Час збирати каміння” режисера  Володимира Андрощука. Проте, знаковою для актора стала роль Митрополита Шептицького у фільмі Олеся Янчука «Владика Андрей».
     Сьогодні Сергій Романюк продовжує служити Мельпомені. Коли він виходить на сцену, грає роль, то передає неймовірні емоції. Після такої вистави глядач залишається під враженням. А це головне для актора.
     Щиро вітаємо Сергія Романюка з днем народження та бажаємо йому Божого благословення на довгії і многії літа. А читачів запрошуємо переглянути книжкову виставку-бенефіс «Сергій Романюк: «І кожна роль – як біль душі»». Представлені на ній документальні джерела з фондів відділів книгозберігання та літератури з мистецтва розкривають сторінки життя і творчості  артиста.

Оновлено 28-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка