Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Навчання основ комп’ютерної грамотності у обласній бібліотеці



19 липня 2018 року в регіональному тренінговому центрі Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка завершила навчання з комп'ютерної грамотності група людей похилого віку. Навчання для сьогоднішніх випускників розпочалося 21 червня.

Це - соціальний проект бібліотеки, за час дії якого налагодилися тісні зв'язки з Івано-Франківським територіальним центром соціального обслуговування, що надає послуги громадянам поважного віку. Крім уроків навчання, надається безкоштовний доступ до мережі Інтернет для читачів бібліотеки.

В рамках діяльності даного проекту набирається група людей з 6 чоловік, які впродовж місяця проходять курс навчання азам роботи на комп'ютері, які допоможуть їм дізнатися про сучасні можливості світу, що стрімко розвивається. Вони довідуються з чого складається комп'ютер, як його включити/виключити правильно, як набрати текст, створити електронну скриньку і відправити лист рідним чи друзям. Особливою популярністю користується урок  навчання спілкуванню по скайпу, адже це - можливість використовувати сучасні блага цивілізації для підтримки зв'язку з родичами та друзями у всьому світі. І ніколи не залишатися самотніми. Також  це можливість бути активними, брати участь у громадському житті, ефективно використовувати Інтернет для своїх потреб, шукати корисну інформацію.

А ще - знайти нові можливості вирішення проблем, пов'язаних з такими установами як банки, пенсійний фонд, державні служби, транспорт, пошта, нові умови обслуговування в медичній сфері: як реєструватися в системі Medics, як записатися на прийом до лікаря.

 Багато випускників РТЦ, які виявили бажання навчатися на таких курсах, закінчили їх, і тепер приходять до регіонального тренінгового центру та працють в мережі Інтернет.

 Якщо ви маєте бажання пройти початковий рівень навчання роботи на комп'ютері, ми запрошуємо вас за адресою: вул. Незалежності, 46, відділ проектної соціокультурної діяльності Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка. Необхідний попередній запис на курси. Телефон для довідок: (0342) 53-24-40.

Світлини

Оновлено 15-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка