Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Література без кордонів



12 липня 2018 року у відділі літератури з мистецтва Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка відбулася творча зустріч з письменницею Марією Вайно та письменником, перекладачем Миколою Адамом з Республіки Білорусь.

Відділ літератури з мистецтва обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка плідно співпрацює з творчими людьми. Географія такої співпраці доволі широка.

Так, було проведено зустрічі з творчим тандемом: з відомою івано-франківською письменницею Марією Вайно та білоруським письменником та перекладачем Миколою Адамом. Зустріч відбулася у формі діалогу.

Марія Едуардівна Вайно - українська письменниця, член Національної спілки письменників України, член Національної спілки кінематографістів України. Микола Адам - гість з Республіки Білорусь письменник, перекладач.

Під час заходу, ведуча, головний бібліотекарка відділу літератури з мистецтва, Марія Дем'янів зазначила, що в контексті зустрічі - презентація білоруського часопису  «Полымя»,  читання новел Марії Вайно у перекладі Миколи Адама та його віршів перекладених у свою чергу пані Вайно українською. Під час діалогу говорили про білоруську літературу, культуру, феномен творчості письменника та перекладача. До розмови долучилися письменники Євген Баран, Василь Бабій, Марія Микицей, науковець Марта Хороб, Мирослава Павлишин, художники Мирослав Аронець, Михайло Дейнега, читачі книгозбірні, зокрема, Ярослав Пархуць. Директорка бібліотеки, Людмила Бабій, висловила слова вдячності Миколі Адаму за популяризацію української літератури у Республіці Білорусь та вручила письменникові на згадку та подальшу співпрацю подяку. 

Такий діалог дав результат: вірші Миколи Адама у перекладі Марії Вайно на українську мову надрукують у Всеукраїнському літературно-художньому і громадсько-політичному журналі «Перевал», а читачі бібліотеки матимуть можливість познайомитись з творчістю білоруських письменників у часописі «Полымя» та збірці повістей і роману Миколи Адама, які він люб'язно передав для поповнення фондів обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка. На завершення Марія Дем'янів побажала всім жити із Божою іскрою в душі, з довірою до людей і до світу.

Світлини

Оновлено 28-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка