Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Віра Багірова: жива вода творчості



Під такою назвою у відділі краєзнавчої літератури обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка в рамках циклу «З літературної скарбниці Прикарпаття» функціонує ювілейна книжкова виставка, присвячена 70-річчю івано-франківської письменниці, поетеси, авторки віршів, пісень, казок, оповідань Віри Багірової.

Народилася ювілярка в с. Слобідка-Більшівцівська  Галицького району. Дитячі та шкільні роки пройшли на рідному Опіллі, де закінчила Задністрянську середню школу, Калуський хіміко-технологічний технікум. 

Перші свої вірші та оповідання вона друкувала в місцевій пресі, а незабаром у видавництві «Веселка» вийшли її збірочки «Їхав автобус» та «Водограї».

Прикарпатська малеча зачитується книжками Віри Багірової: «В'язанчик», «Бубликовий кущ», «Церковна абетка», «Бог любить нас», «Гуцулик», «Крапельки дощу», «Хай Бог вас береже», «Дванадцять свят», «Жива вода», «Вишиванка», «Гарячі сонечка» та іншими.

Твори поетеси є незамінним матеріалом до нині діючих «Програм виховання в дитячому садку», друкуються у читанках молодшої школи. Вони перекладені на російську, азербайджанську, польську, німецьку, англійську мови.

Віра Багірова - член Національної спілки письменників України, лауреат премії імені Марійки Підгірянки та імені Юрія Шкрумелюка.

Колектив обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка щиро вітає письменницю із днем народження. Бажаємо міцного здоров'я, благополуччя, творчих успіхів та всіх гараздів.

А всіх зацікавлених запрошуємо до бібліотеки, щоб більше дізнатись про поетесу та переглянути книжкову виставку "Віра Багірова: жива вода творчості". З окремими виданнями авторки можна познайомитися також і на веб-сайті нашої книгозбірні.

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка