Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Обласна універсальна наукова бібліотека ім. І. Франка вперше в історії бібліотечної справи Івано-Франківської області отримала свідоцтво про авторське право на власний друкований довідковий продукт



У обласній бібліотеці діє Інтелектуальний клуб творчих особистостей «Галицькі кмітливці», який є спільним творчим проектом Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка, Ради Івано-Франківських обласних громадських організацій Товариства винахідників і раціоналізаторів та Спілки наукових і інженерних об’єднань України. Головним його завданням – популяризація наукових, творчих та виробничих здобутків Івано-Франківщини, сприяння активізації винахідницького і раціоналізаторського руху в краї, заохочення учнівської та студентської молоді до активної участі в реалізації власних соціально корисних рішень, які трансформуються у продукт науки і техніки, витвори мистецтва і досягнення економіки.

   В рамках ІКТО проходять зустрічі із вченими і бізнесменами, фінансистами і викладачами, лікарями і митцями, організаторами виробництва і гуртківцями позашкільної освіти, функціонують книжкові виставки, які представляють монографії, публікації, нагороди й відзнаки дійсних членів клубу. Всі ці заходи організовуються для читачів книгозбірні , громадськості Івано-Франківська та області.

   На бібліотечному інтернет ресурсі (www. lib.if.ua) висвітлюються біографічні нариси про винахідливих, ініціативних і небайдужих людей-новаторів прикарпатського краю. Тут можна ознайомитися  із їхніми творчими інноваційними рішеннями, які захищені авторським правом та правами інтелектуальної власності на відкриття, винаходи, корисні моделі, промислові зразки, торговельні марки, твори , ідеї яких науковий світ сприймає рушіями суспільного прогресу людства. До послуг користувачів діє інформаційно-правовий центр підтримки винахідництва і раціоналізації «Громадська приймальня».

    Обласна бібліотека подає репортажі про діяльність ІКТО у рубрику «Скарбниця» на обласному радіо, в регіональні ЗМІ, а також  представляє роботу  на всеукраїнських фахових конференціях , семінарах.

     Результати творчої діяльності дійсних членів ІКТО «Галицькі кмітливці» висвітлені у бібліотечній друкованій продукції - «Інтелект-клуб: роки діяльності». Другий випуск довідкового видання отримав свідоцтво про реєстрацію авторського права на твір, авторами якого є Середюк Б. І (голова ОГО ТВР України ) , Шляхтич Л. М. ( президент ГО СНІО України) , Бабій Л. В( директор ІФ ОУНБ ім. І Франка). та Селянкіна Г. В ( головний бібліотекар ОУНБ ім. І Франка) , виданий Міністерством економічного розвитку і торгівлі України.

 

Оновлено 28-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка