Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

26 червня – Міжнародний день боротьби проти зловживання наркотиками та їх незаконного обігу.



З цієї нагоди у відділі загального читального залу обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка створена книжково-ілюстративна виставка-полеміка «Наркоманія: залежність чи звичка?». Наркоманія! Скільки смертей за цим словом, скільки болі, скільки поламаних життів? Дуже багато! І не відомо, скільки ще життів заберуть із собою в нікуди наркотики!

    Історія наркотиків стара як людство! Наркотики були відомі і вживалися дуже давно! Америка страждала від хвилі наркотиків! Наркоманія захопила чорний ринок ще в 20-х роках минулого віку! У 80-ті роки, нова забава разом із усіма західними цінностями прийшла в ряди і нашої молоді, розповсюджуючись підвалами і темними вулицями міст, набула такого масштабу, що правоохоронці не змогли стримати потік завезення наркотиків.
    7 грудня 1987 року на основі рекомендації Міжнародної конференції по боротьбі зі зловживанням наркотичними засобами і їх незаконним обігом Генеральна Асамблея ООН у знак вираження своєї рішучості посилювати діяльність і співробітництво для створення міжнародного суспільства, вільного від зловживання наркотиками заснувала Міжнародний день боротьби з наркоманією та незаконним обігом наркотиків, який світова спільнота почала відзначати 26 червня.
    Наркоманія – одна з найважливіших проблем нашого часу. З нею пов’язують і зростання злочинності, падіння моралі. Це соціальна трагедія. Як же вона виникає? Як потрапляють в її тенета? Що це: залежність чи звичка? Відповіді на ці та багато інших тривожних запитань дає виставка-полеміка «Наркоманія: залежність чи звичка?», влаштована працівниками відділу загального читального залу нашої бібліотеки до Міжнародного дня боротьби зі зловживанням наркотиками та їх незаконним розповсюдженням. Матеріали виставки наводять загрозливі цифри, що свідчать про залучення в її тенета нових жертв. Так, сьогодні близько 2 млн. населення України регулярно вживають наркотики. Багато інформації стосується клінічних проявів наркоманії, яку частина молоді вважає розвагою, що відносить у світ приємних відчуттів. Подаються відомості про наркотичні речовини, їх вплив на людський організм, розглядаються питання профілактики і лікування наркозалежності.
    Тож запрошуємо вас до перегляду виставки.
    Чекаємо на зустріч з вами.

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка