Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Семінар центрів «Вікно в Америку»



5-7 червня 2018 року у м.Харкові відбувся семінар центрів «Вікно в Америку», темою якого було «Зміцнюємо мережу: комунікація, співпраця, координація». Івано-Франківську ОУНБ ім. І. Франка на семінарі представляли директор бібліотеки Людмила Бабій та координатор центру «Вікно в Америку» Людмила Жирик.

    З вітальним словом до учасників семінару виступили представники Посольства США в Україні, які координують діяльність центрів «Вікно в Америку» в Україні Маджі Краузе, Валентина Пашкова, Наталія Ясько, директор Американського дому в Києві Крісті Енн Хофленд, виконувач обов'язків ректора Харківського університету ім. В. Н. Каразіна, доцент Антон Пантелеймонов,  директор Центральної наукової бібліотеки Ірина Журавльова, координатор Центру «Вікно в Америку» в Харкові Катерина Лискова.
    Перший день семінару був присвячений обговоренню Глобальних цілей сталого розвитку України та визначенню цілей і пріоритетів розвитку регіонів та найбільш важливих для бібліотечної установи. Учасники семінару здійснювали аналіз ефективних практик в малих групах і представляли свої проекти перед більшими групами.
     Проводилися лекції та дискусії, обговорювалися питання розвитку навичок адвокації в бібліотеках, доповідачем щодо цього питання була Валентина Пашкова, яка не тільки провела інформаційну презентацію, але й організувала інтерактивну гру Elevator Pitch, в якій ми намагалися за 3 хв. донести усю необхідну інформацію про потреби своєї організації перед представниками влади.
    Другого дня керівники центрів працювали із засобами електронної комунікації: говорили про етикет для електронної пошти, роботу з Google Drive, співпрацю за допомогою Google Docs, управління завданнями для центрів за допомогою Trello та комунікаційної платформи Slack. Модераторами цієї секції семінару були працівники Американського дому в Києві Олександр Шлеєнков та Любов Квасюк.
    Заключний день був присвячений освітнім ресурсам від уряду США та інших організацій, корисних при організації програм та заходів в рамках діяльності центрів «Вікно в Америку». Маджі Краузе модерувала інформаційні дискусії, з презентацією виступила представник організації Education USA Єлизавета Щепетильникова.
    Отримані знання стануть у пригоді бібліотечним працівникам для якісного обслуговування своїх користувачів.

Світлини

Оновлено 28-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка