Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Тренінг для бібліотекарів



6 червня у відділі інформаційних технологій та електронних ресурсів ОУНБ ім. І. Франка для працівників шкільних бібліотек проведено тренінг на тему: «Використання сучасних інформаційних технологій в бібліотечній справі».

    В ході навчання завідуюча відділу інформаційних технологій та електронних ресурсів О. В. Люба презентувала присутнім інформаційну  бібліотечну систему ІРБІС, яка забезпечує автоматизацію бібліотечних технологічних процесів та надає можливість формування автоматизованих баз даних, серед них провідну роль відіграє електронний каталог, що цілком замінив існуючу традиційну систему каталогів і картотек. Також  ознайомила учасників тренінгу з власними та придбаними електронними ресурсами ОУНБ ім. І. Франка  та корисними ресурсами Інтернет, які відкривають нові можливості як бібліотекарям, так і користувачам, і допомагають оперативно та в повній мірі задовольняти інформаційні запити відвідувачів.
     Сьогодні іншою стає роль бібліотеки у суспільстві,  перетворюючись у інформаційні, навчальні, культурно-просвітницькі, комунікаційні центри. Все це спонукає бібліотечних працівників якісно змінювати та модернізувати свою діяльність: впроваджувати і розвивати в бібліотеці новітні інформаційні технології, нові інноваційні форми роботи, формувати власні електронні ресурси і використовувати ресурси світової мережі Інтернет, що в свою чергу вимагає  високої професійної компетентності бібліотечних працівників.
     Престиж бібліотечної професії в певній мірі залежить від фахового рівня працівників. Щоб залишатися професіоналами, потрібно постійно підвищувати свій рівень знань. Усі учасники тренінга крім теоретичних знань та професійних порад, мали можливість також отримати практичні навички роботи з автоматизованою бібліотечною системою Ірбіс та роботи в Інтернеті: рекламування та представлення послуг бібліотек в соціальних мережах, застосування найсучасніших сервісів всесвітньої мережі.
     Саме такі навчання: поєднання теорії і практики,  і дають можливість професійного зросту та підвищення своєї кваліфікації.

Світлини

Оновлено 28-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка