Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Книжкова виставка про світові екологічні проблеми



З нагоди відзначення Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища, у відділі абонементу ОУНБ ім. І. Франка відкрита книжкова виставка-аксіома „Екологічне обличчя світу”.

   Щороку 5 червня світова громадськість відзначає Всесвітній день навколишнього середовища. Метою цієї акції є привернення уваги світової громадськості до проблем планети Земля та навколишнього середовища, а також стимулювання політичного інтересу і відповідних дій.  У 2000 р. в цей день розпочато програму ООН „Тисячоліття довкілля – приступити до дій”. Програма є ще одним нагадуванням людству про його роль в охороні довкілля.
    Все, що людині потрібно для життя, вона отримує від природи. З дитячих літ ми звикаємо до світу цієї краси. Ми дихаємо повітрям, видобуваємо корисні копалини, п’ємо воду та використовуємо її для інших потреб. В останні десятиліття люди значно розширили сферу своєї діяльності по відношенню до природи: навчились вирощувати культурні рослини, виводити нові породи тварин, обробляти землю… Водночас, в результаті духовної деградації людина не лише перетворює природу, а й завдає їй непоправної шкоди, оскільки окремі запаси відновити неможливо. Багато прісних водойм дуже забруднені відходами підприємств, від промислових і транспортних забруднень задихаються міста, безповоротно зникають окремі види рослинного і тваринного світу, через неправильне використання знищується родючий грунт  – ось далеко не повний перелік наслідків згубного впливу людства на природне довкілля. 
    На книжковій виставці представлені видання, у яких аналізуються екологічні, геоекологічні проблеми, ландшафтні структури, географічні засади світового та, зокрема, регіонального природокористування. Серед них: Т. Кінько „Земля – планета спраги”, М. Горлицький „З природою на самоті”, В. Батіг „Погода, землетруси, виверження вулканів і їх прогнозування”, навчальні посібники Ю. Бойчука „Екологія і охорона навколишнього середовища”, В. Давиденка „Ландшафтна екологія”, та ін.
      Завітайте у відділ абонементу та ознайомтеся з пропонованою виставкою, адже ми всі повинні пам’ятати, що природа є цінним скарбом, і ми її частинка!

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка