Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

На крилах материнської любові



У відділі абонементу обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка діє книжково-ілюстративна виставка „На крилах материнської любові”, присвячена Дню Матері.

За все, що маю, дякую тобі,
За все, що маю і що буду мати…
Ночами сняться зорі голубі
І вишні білі на причілку хати.
                 Микола Луків

Безмежний світ людини починається від колискової матері, рідного краю, батьківської хати. Мама... Це перше слово, яке з радісною усмішкою вимовляє дитина. Матір у всі віки шанували, любили, звеличували, бо протягом багатьох років супроводжують нас у житті її ласка і турбота.

У багатьох країнах світу День матері відзначають 13 травня. Цьогоріч, в Україні день святкування співпадає з цією датою.

Історія свята зароджується у 1908 році, коли молода американка Анна Джервіс з Філадельфії виступила з ініціативою вшановування матерів у пам'ять про свою матір, яка передчасно померла. Анна писала листи до державних установ, законодавчих органів, видатних осіб із пропозицією один день у році присвятити вшануванню матерів. У 1910 році штат Вірджинія перший визнав День Матері офіційним святом. У 1914 році президент США В. Вільсон оголосив другу неділю травня національним святом. А з 1999 року і в Україні відповідно до Указу Президента матерів вшановують щорічно в другу неділю травня.

Святкова книжкова виставка „На крилах материнської любові"представляє науково-популярну, художню літературу та публікації з періодичних видань, що прославляють Матір та її воістину божественну місію продовжувати рід людський, облагороджувати світ і життя в ньому - це возвеличено й оспівано багатьма українськими поетами. Тут ви  знайдете вірші, оповідання, казки, легенди та пісні, присвячені Матері, а також познайомитесь з історією і традиціями святкування і переконаєтесь, що щастя й краса материнства в усі століття оспівувалися кращими художниками і поетами. А від того, наскільки шанована в державі жінка, яка виховує дітей, можна визначити ступінь культури й благополуччя суспільства. Щасливі діти ростуть в дружній родині й під опікою щасливої матері.

В цей день ми від усієї душі вітаємо дорогих матусь з їх святом. Хай світлом і добром відгукуються в душах дітей ваші нескінченні турботи, терпіння, любов і відданість.

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка