Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Світ мистецької думки Миколи Якимечка



8 травня 2018 у відділі літератури з мистецтва з нагоди 55-річчя художника-живописця, доцента кафедри образотворчого, декоративно-прикладного мистецтва та реставрації навчально-наукового Інституту мистецтв Прикарпатського Національного університету імені Василя Стефаника, голови правління Івано-Франківської обласної організації Національної спілки художників України – Миколи Якимечка розгорнута книжкова виставка.

1986 року художник закінчив Львівський державний інститут прикладного та декоративного мистецтва де одержав кваліфікацію малярство, графіка.

Микола Якимечко належить до покоління митців, які здобували академічну освіту за класичними зразками, а творче становлення припало на початок новітньої історії української держави.

Митець працює в галузі станкового, монументального малярства та графіки. За плечима - десятки виставок, кожна з яких стала знаковою подією його творчого життєпису, проявом чистосердечних одкровень перед собою та довірливих малярських зізнань перед шанувальниками образотворчості.

Микола Якимечко досягнув високої майстерності не тільки у творчості. Свій досвід він сповна передає студентам Інституту мистецтв Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

Доробок художника різнобічний і багатоплановий. На посаді голови правління організував більш ніж 60 обласних, всеукраїнських та міжнародних мистецьких виставок, в тому числі 4 благодійних аукціони.

Тож запрошуємо на перегляд виставки до обласної книгозбірні, а Миколі Богдановичу щиро дякуємо за роки співпраці і бажаємо всіх Божих ласк!

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка