Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Івано-Франківськ: від 1662 року аж до сьогодення(історичний екскурс – людям похилого віку із ІФТЦСО)



Напередодні Дня міста до відділу літератури іноземними мовами ОУНБ ім. І. Франка завітали підопічні Івано-Франківського Територіального центру соціального обслуговування. Тут для них фахівці відділів абонементу та літератури іноземними мовами провели історичний екскурс «Івано-Франківськ: місто давнє і сучасне». Дружній візит відбувся в рамках соціального проекту „Естафета добра і любові”, в тісній співпраці з відділом соціально-побутової адаптації (завідувачка Богдана Ботюк) та місцевим відділенням ВБО „Турбота про літніх в Україні” (виконавчий директор Зінаїда Зінько).

Завідувачка відділу абонементу Оксана Качорак розпочала зустріч словами про рідне місто: «Це куточок землі, в якому комфортно і затишно; місто, яке має свій колорит, традиції, навіть запах; місце, до якого хочеться повертатися». Ці та інші вислови неодноразово можна почути від мешканців та гостей Івано-Франківська.

А ще Івано-Франківськ - це, перш за все, місто з неповторною архітектурою, старими будинками та скульптурами, місто прекрасних спогадів, історій та легенд. Маленький Відень, як жартома його називають. В правдивості цього всі присутні переконалися після історичного екскурсу з мультимедійною презентацією «Івано-Франківськ: місто давнє і сучасне», який провела бібліотекар відділу літератури іноземними мовами Любов Лапчук.  Разом з нею всі слухачі пройшли шлях становлення нашої маленької батьківщини: від 1662 року - до сьогодення; від фортеці і замку Потоцьких - до сучасного міста; від Станиславова - до Івано-Франківська.  

Хорошим завершенням зустрічі було виконання бібліотекарем відділу абонементу Надією Кожак пісні про Івано-Франківськ на вірші Степана Пушика.

Насамкінець, Оксана Качорак та Богдана Ботюк привітали усіх зі святом - днем народження міста. Адже місто - це його мешканці, це кожен з нас, наші вчинки, наші задуми, мрії. Тож нехай мрії здійснюються, а Івано-Франківськ розвивається і квітне.

Світлини

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка