Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Магічна сила танцю



З нагоди Міжнародного дня танцю відділи літератури з мистецтва та книгозберіганння презентують книжково-ілюстративну викладку «Магічна сила танцю». Серед представленої літератури почесне місце займає і книжка про маестро танцю Івана Курилюка, видана з нагоди його ювілею фахівцями відділу літератури з мистецтва.

     29 квітня - це день коли весь танцювальний світ відзначає своє професійне свято - Міжнародний день танцю.

      Танець споконвіків існував та продовжує існувати в культурних традиціях людства та окремого народу. Під час тривалої вікової історії танець змінювався, будучи віддзеркаленням його культурного розвитку. Існує багато видів та форм танцю. Зокрема, народний танець є яскравим вираженням менталітету та творчості окремого народу, відображення традицій, хореографії та пластики у співвідношенні з музикою.

     Народні танці стали невід'ємною частиною художнього життя України і світової хореографії. Український народний танець гопак став візитівкою України на сценах різних країн світу. Одним із наймайстерніших виконавців цього танцю є гордість нашого краю - Національний академічний ансамбль пісні й танцю "Гуцулія". Також Прикарпаття славиться народними аматорськими ансамблями танцю "Покуття", "Зірничка", "Пролісок", "Бойківчанка", "Карпати" та іншими колективами, у репертуарі яких, є чимало цікавих та оригінальних постановок.

        Івано-Франкіщина пишається творчістю знаних хореографів, які служили мистецтву танцю до останнього подиху - Ярославом Чуперчуком, Володимиром Петриком, Даною Пономаренко, і тими, хто сьогодні створює хореографічні перлини - Іваном Курилюком, Григорієм Желізняком, Анною Огородничук, Тарасом Магдичем, Ярославом Семковичем та іншими віртуозами танцю.

        Тож, щиро вітаємо, із професійним святом балетмейстерів та артистів танцювальних колективів. Бажаємо всім здоров'я, невичерпної енергії, запального характеру у створенні та виконанні нових постановок. І запрошуємо в обласну книгозбірню до перегляду книжково-ілюстративної викладки  «Магічна сила танцю».

 

Оновлено 28-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка